Βραβεύτηκαν οι Χανιώτες μαθητές λυκείου στον 24ο διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών

Σύμφωνα με την έκδοση των αποτελεσμάτων του 34ου Διαγωνισμού Αρχαίων Ελληνικών του Σ.Φ.Ν.Χ. βραβεύονται οι ακόλουθοι μαθητές και μαθήτριες:

Γ΄ Λυκείου

1ο βραβείο: Καρνέζης Ιωάννης του Παναγιώτη (ΓΕΛ Ν. Κυδωνίας)

2ο βραβείο: Τσιφετάκη Μαρία του Εμμανουήλ (2ο ΓΕΛ Χανίων)

3ο βραβείο: Γκίνη Σοφία του Κωνσταντίνου (4ο ΓΕΛ Χανίων)

Β΄ Λυκείου

1ο βραβείο: Λουφαρδάκη Ελεάνα του Αναστασίου (3ο ΓΕΛ Χανίων)

2ο βραβείο: Πολιουδόβαρδα Γεωργία του Στυλιανού-Αλεξάνδρου

(ΓΕΛ Ελ. Βενιζέλου)

3ο βραβείο: Παπαδάκη Ζαμπία του Γεωργίου (2ο ΓΕΛ Χανίων)

Έπαινος: Ευθυμίου Δάφνη του Γεωργίου (ΓΕΛ Σούδας)

Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (αίθουσα Δ.Σ. 1ος όροφος), σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Τα βιβλία-δώρα στους μαθητές και στις μαθήτριες που διακρίθηκαν προσφέρει η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Στην ίδια εκδήλωση θα επιστραφούν διορθωμένα τα γραπτά όλων των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό.

Τον συντονισμό της διαδικασίας επιλογής και επεξεργασίας των θεμάτων του διαγωνισμού ανέλαβε ο Ιωάννης-Παναγιώτης Αμπελάς, δρ Αρχαίας Φιλοσοφίας, Εκπονητής στα νέα Προγράμματα Σπουδών για τα Αρχαία Ελληνικά Λυκείου.

Στην επιτροπή επιλογής και επεξεργασίας των θεμάτων συνεργάστηκαν οι φιλόλογοι: Μαριάννα Βερνάρδου, Μαρία Καληωράκη, Αθανασία Κοτσιφάκη, Αριάδνη Παπιδάκη, Γιάννης Τσαμαντάκης, Αγγελική Φωτεινάκη.


Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων ευχαριστεί θερμά τους φιλολόγους οι οποίοι με προθυμία συνεργάστηκαν και πρόσφεραν εθελοντικά τη βοήθειά τους σε όλες τις φάσεις διεξαγωγής του Διαγωνισμού, τον Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων Ηλία Πιτσιλαδή, τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα