Λαμία: 14χρονος αγόρασε το ναρκωτικό «Σάλβια» από 15χρονο και έπεσε σε κώμα

Ένας 15χρονος Ρομά ήταν ο διακινητής που προμήθευσε έναν 14χρονο ομόφυλό του με «τσιγάρο» που περιείχε το επικίνδυνο ναρκωτικό «Σάλβια», με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας, την Πέμπτη.

Το παιδί διακομίστηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, όπου διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, αλλά του παρασχέθηκε η αναγκαία ιατρική φροντίδα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό, που συνέβη μέρα- μεσημέρι, προκάλεσε άμεση έρευνα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι εντόπισαν τον 15χρονο

που οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικείο Λαμίας, του ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και κρατείται ως την Δευτέρα που θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμη τους γονείς του 14χρονου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και τη μητέρα του 15χρονου για παραμέληση της εποπτείας του, αλλά οι δικογραφίες διαχωρίστηκαν και τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα