Θεσσαλονίκη: Έδωσε σφαλιάρα στην εν διαστάσει σύντροφό του και την πέταξε ξυπόλητη έξω από το σπίτι

Έξι μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 200 ευρώ, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν άντρα που άρπαξε από τα μαλλιά την εν διαστάσει σύζυγό του, της έδωσε σφαλιάρα στο πρόσωπο και την πέταξε ξυπόλυτη έξω από το σπίτι της.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας, εντελώς ελαφρά σωματική βλάβη και απειλή, ενώ επέβαλε τον όρο μη προσέγγισης της παθούσας σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Σημειώνεται ότι εις βάρος του κατηγορουμένου εκκρεμεί η εκδίκαση ακόμα μίας υπόθεσης ενδοοικογενειακής

βίας, η οποία θα εκδικαστεί τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, λίγη ώρα πριν επιτεθεί στην εν διαστάσει σύζυγό του, ο κατηγορούμενος βρίσκονταν στο δικαστήριο – καθώς είχε συλληφθεί για την προηγούμενη υπόθεση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος επειδή η διαδικασία αναβλήθηκε.

Η κατάθεση του θύματος

Σύμφωνα με την κατάθεση της 33χρονης με καταγωγή από την Αλβανία, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε εχθές, Δευτέρα, όταν ο κατηγορούμενος με τον οποίον έχουν χωρίσει και βρίσκονται σε διάσταση, πήγε στο σπίτι όπου ζει η ίδια με τις ανήλικες κόρες τους. Αφού ζήτησε να του δώσει χρήματα για να πιει αλκοόλ, στη συνέχεια την έβγαλε με τη βία από το διαμέρισμα, μπήκε μέσα και κλείδωσε την πόρτα.

«Με τον κατηγορούμενο έχουμε χωρίσει από το καλοκαίρι. Εχθές, μόλις άφησα τα παιδιά στο σχολείο, ήρθε στο σπίτι και με έπιασε από τα μαλλιά και με χτύπησε αριστερά στο πρόσωπο, έχω σημάδι στο λαιμό. Με έβγαλε έξω από το σπίτι χωρίς παντόφλες, μπήκε μέσα στο σπίτι και κλείδωσε την πόρτα. Με απείλησε ότι θα με σκοτώσει», ανέφερε η γυναίκα.

«Με έχει χτυπήσει πολλές φορές στο παρελθόν και έχει χτυπήσει και τη μεγάλη κόρη μας. Εχθές της έσπασε τα νύχια και της τράβηξε τα μαλλιά. Τον θέλω μακριά από εμένα γιατί φοβάμαι. Έτσι ήταν πάντα, αλλά τώρα πήρα την απόφαση να τον χωρίσω και δεν το δέχεται. Κάθε ημέρα έρχεται και ζητάει λεφτά, θέλει να μείνει στο σπίτι που είναι στο όνομά μου», σημείωσε στην κατάθεσή της.

Στην απολογία του, ο 37χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι απείλησε την εν διαστάσει σύζυγό του και στράφηκε εναντίον της επειδή του μιλούσε άσχημα.

«Εχθές πήγα στο σπίτι και ζήτησα μερικά χρήματα. Δεν δεχόταν να μιλήσουμε όμορφα και ωραία, της τα ζήτησα σαν σύζυγος και κάλεσε την αστυνομία. Νευρίασα με το παιδί και ήταν λάθος μου. Βγήκα από τα ρούχα μου. Μπορεί να παρασύρθηκα λίγο, αλλά όχι ότι ήθελα να τη σκοτώσω. Μπορεί να την έδωσα και μια σφαλιάρα στο πρόσωπο, δεν το θυμάμαι, αλλά δεν ισχύει ότι είπα πως θα την σκοτώσω», ανέφερε.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα