ΕΛΜΕ Χανίων:Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Την Πέμπτη 16/5/2024 πρόκειται να λάβουν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων της ΕΛΜΕ Χανίων για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, ενώ την Τρίτη 14/5/2024 θα λάβει χώρα η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

Αναλυτικά:

1) Την Τρίτη 14/5/2024 στις 19:00 η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Χανίων (πεζόδρομος Κοραή).

2) Την Πέμπτη

16/5/2024 από 12:00 έως 20:00, εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων της ΕΛΜΕ Χανίων για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, στον χώρο του 2ου ΓΕΛ Χανίων (πεζόδρομος Κοραή). Θα υπάρχουν 2 εκλογικά τμήματα.

Για διευκόλυνση στην συμμετοχή, θα υπάρχει η δυνατότητα για κατάθεση ψήφου στο Γυμνάσιο Κολυμβαρίου από τις 12:00 έως τις 15:00. Σε αυτή την περίπτωση, ο εκπαιδευτικός πουεπιθυμεί να ψηφίσει στο Γυμνάσιο Κολυμβαρίου,  οφείλει να  δηλώσει τα στοιχεία του στη φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfuQ1INuWsfc64oRe6UafCOOWEimiKDyYJ9QBspQn6JnYuwgg/viewform?usp=pp_url

Η φόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη Δευτέρα 13/5 στις 14:00.

Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Χανίων:

«Να σημειωθεί ότι όποιο μέλος του σωματείου της ΕΛΜΕ δηλώσει μέσω της φόρμας ότι επιθυμεί να ψηφίσει στο Γυμνάσιο Κολυμβαρίου, αυτόματα θα διαγράφεται από τις λίστες των μελών που θα ψηφίσουν στο 2ο ΓΕΛ Χανίων. Για τους αναπληρωτές/ωτριες και για όσους μόνιμους που για κάποιον έκτακτο λόγο δεν μπορούν να μεταβούν στο 2ο ΓΕΛ  θα μπορούν να εγγραφούν και να ψηφίσουν στο Γυμνάσιο Κολυμβαρίου αφού υπάρξει τηλεφωνική συνεννόηση μεταξύ των εφορευτικών επιτροπών ώστε να διαγραφούν απ’ τις λίστες που θα υπάρχουν στο 2ο ΓΕΛ.

3) Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι οικονομικά τακτοποιημένοι συνάδελφοι. Οι συνάδελφοι που ψήφισαν στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων τον Δεκέμβριο του 2023 είναι οικονομικά τακτοποιημένοι. Για τους συναδέλφους που έχουν επιλέξει να γίνεται παρακράτηση συνδρομής από τη μισθοδοσία τους, θα υπάρχει σχετική λίστα από την ΔΔΕ. Αν κάποιος συνάδελφος δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένος, θα μπορεί να πληρώσει τη συνδρομή του εφάπαξ στον χώρο των εκλογών -είτε στο 2ο ΓΕΛ είτε στο Γυμνάσιο Κολυμβαρίου- . Για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς η ετήσια συνδρομή είναι €24 (15 υπέρ ΟΛΜΕΑΔΕΔΥ, 9 υπέρ ΕΛΜΕ), ενώ για τους αναπληρωτές είναι €5.

Για συναδέλφους που μισθοδοτούνται από άλλο ΠΥΣΔΕ (αποσπασμένοι κλπ) αρκεί μια βεβαίωση μισθοδοσίας στην οποία φαίνεται η παρακράτηση ή μια βεβαίωση από την αντίστοιχη ΕΛΜΕ (η οποία μπορεί να αποσταλεί και ηλεκτρονικά στο mail της ΕΛΜΕ Χανίων).

4) Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία απαιτείται κάποιο έγγραφο πιστοποίησης (Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης)

5) Αν υπάρχει κάποια-ος συναδέλφισσα –ος με δυσκολία πρόσβασης στην αίθουσα ψηφοφορίας (ΑΜΕΑ κλπ) θα υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει σε χώρο προσβάσιμο σε αυτήν – όν.

6) Όσοι συνάδελφοι έχουν κάνει στάσεις εργασίας για το μπλοκάρισμα της Αξιολόγησης και δεν έχουν αποζημιωθεί από το σωματείο να φέρουν μια βεβαίωση από τον δ/ντη τους για να αποζημιωθούν επί τόπου από το ταμείο του σωματείου.

7) Ως προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων από τις παρατάξεις, έχει οριστεί η Δευτέρα 13/5/2024, 12:00μμ (ηλεκτρονικά στο mail της ΕΛΜΕ Χανίων).

Να τονίσουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε όσον το δυνατόν περισσότεροι στις εκλογές αυτές καθώς η μαζική μας παρουσία θα μεταφέρει το πολιτικό μήνυμα στην κοινωνία, ότι ως εκπαιδευτικοί συμμετέχουμε στα κοινά και δε μένουμε αμέτοχοι στις πολιτικές εξελίξεις, κάτι που το έχουμε αποδείξει και με τους αγώνες μας όλη την προηγούμενη περίοδο. Παράλληλα ενισχύουμε την παρουσία μας στην ΟΛΜΕ καθώς η εκλογή των αντιπροσώπων που θα εκλέξουν το επόμενο ΔΣ της ΟΛΜΕ και θα εκπροσωπήσουν την ΕΛΜΕ Χανίων καθορίζεται από τον αριθμό των συμμετεχόντων στις εκλογές, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Αρ. ΜελώνΕκλέγειΑρ. Αντ/πωνΕΛΜΕ στην οποία ψηφίζουν από :51 – 150Εκλέγει1ΕΛΜΕ στην οποία ψηφίζουν από :151 – 250Εκλέγει2ΕΛΜΕ στην οποία ψηφίζουν από :251 – 350Εκλέγει3ΕΛΜΕ στην οποία ψηφίζουν από :351 – 450Εκλέγει4ΕΛΜΕ στην οποία ψηφίζουν από :451 – 550Εκλέγει5ΕΛΜΕ στην οποία ψηφίζουν από :551 – 650Εκλέγει6ΕΛΜΕ στην οποία ψηφίζουν από :651 – 750Εκλέγει7ΕΛΜΕ στην οποία ψηφίζουν από :751 – 850Εκλέγει8ΕΛΜΕ στην οποία ψηφίζουν από :851 – 950Εκλέγει9 κ.λπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΛΜΕ Χανίων Εκλογές, 21ο Συνέδριο, ΟΛΜΕ,elme chanion ekloges, 21o synedrio, olme