Το αναβαθμισμένο σύστημα ασφαλείας της Toyota ανιχνεύει τους πεζούς τη νύχτα

Η Toyota βρίσκεται ανάμεσα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων που υπόσχονται ένα ασφαλέστερο μέλλον στην αυτοκίνηση με τον ερχομό των αυτόνομων οχημάτων.

Μέχρι να έρθει όμως το μέλλον που οραματίζεται, η Ιαπωνική εταιρεία εντείνει τις προσπάθειες της για να έχουμε ένα ασφαλέστερο σήμερα. Σε αυτή τη κατεύθυνση παρουσίασε τη τεχνολογία ασφαλείας επόμενης γενιάς για συμβατικά αυτοκίνητα με την ονομασία SafetySense (TSS). Η αναβαθμισμένη σουίτα –ένα σύνολο από

βελτιώσεις στα υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας και νέες λειτουργίες – θα διανεμηθεί σε επιλεγμένα μοντέλα αυτοκινήτων στα μέσα του 2018.
Η Toyota δεν αναφέρει ποια μοντέλα αυτοκινήτων θα αναβαθμιστούν πρώτα αλλά αν λάβουμε υπόψη πόσο γρήγορα η αυτόματη πέδηση έγινε στάνταρντ στα οχήματά της, τότε περιμένουμε τη τεχνολογία να καλύψει σχεδόν το σύνολο του στόλου της.

Ανάμεσα στις βελτιστοποιήσεις και στις νέες λειτουργίες είναι η δυνατότητα του συστήματος “pre-collision” να ανιχνεύει τους πεζούς τη νύχτα καθώς και τους ποδηλάτες κατά τη διάρκεια της ημέρας και να επιβραδύνει το όχημα ταχύτερα.

Η ειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας που περιλαμβάνεται επίσης πρόκειται να έχει βελτιωμένη ανίχνευση των ορίων του δρόμου και θα βοηθάει τον οδηγό να διατηρεί το όχημα στην επιλεγμένη λωρίδα. Το προσαρμοστικό επίσης σύστημα cruise control θα εξοπλίζεται με λειτουργικότητα πλήρους ταχύτητας και βελτιωμένη αναγνώριση.

Στα νέα χαρακτηριστικά επίσης θα περιλαμβάνεται χαρακτηριστικό “road sign assist", που θα δείχνει τα σήματα κυκλοφορίας ή τις πινακίδες οδοσήμανσης στo ταμπλό του αυτοκινήτου ή σε “head-up display”. Επιπλέον, θα υπάρχει ένα δεύτερο σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας που θα συνεργάζεται με το σύστημα “cruise control” για να προσφέρει υποβοήθηση στην οδήγηση. Όπως συμβαίνει και με τη τρέχουσα τεχνολογία SafetySense, ο διάδοχος της θα φτάσει στα συμβατά οχήματα σαν “στάνταρντ” και όχι σαν ένα δαπανηρό “add-on”.

Site: Engadget

Keywords
Τυχαία Θέματα