Αντίο Warrel Dane

08:23 15/12/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ warrel-dane-.jpg Πέθανε ένας από τους πιο εμβληματικούς τραγουδιστές της metal σκηνής 15.12.2017, 08:23 | Ετικέτες: metal, τραγουδιστές, μουσικοί Συντάκτης: efsyn.gr

Σε ηλικία μόλις 56 ετών έφυγε τα ξημερώματα της Τετάρτης από τη ζωή ο Warell Dane, ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της metal σκηνής της τελευταίες 25ετίας. Η πορεία του με τους Sanctuary και, κυρίως, τους Nevermore τον έφερε στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους καλύτερους μουσικούς του χώρου.

Ο

Warrel Dane πέθανε ευρισκόμενος στη Βραζιλία για την προώθηση του solo δίσκου του, ενώ την είδηση του θανάτου του δημοσιοποίησε ο κιθαρίστας του προσωπικού του γκρουπ Johnny Moraes.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Moares σε βραζιλιάνικα μέσα ο Warrel Dane υπέστη καρδιακή προσβολή. «Βρισκόταν στο διαμέρισμά του όταν συνέβη το μοιραίο. Του έκανα μαλάξεις και κάλεσα το ασθενοφόρο, αλλά ήταν ήδη νεκρός».

Σημειώνεται ότι η υγεία του Dane ήταν επιβαρυμένη λόγω προβλημάτων με το αλκοόλ, ενώ έπασχε και από διαβήτη.

Γεννημένος στο Seattle, ο Warrel Dane έγινε γνωστός μέσω του ιστορικού συγκροτήματος Sanctuary και τις κυκλοφορίες δίσκων όπως τα «Refuge Denied» και «Into The Mirror Black». Μετά τη διάλυση των Sanctuary ο Dane σχημάτισε τους Nevermore με τους οποίους γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι Nevermore αποτέλεσαν για πολλά χρόνια ένα από τα πιο πρωτοποριακά σχήματα της metal σκηνής, ενώ είχαν ευρεία αποδοχή και από οπαδούς άλλων ειδών μουσικής, καθώς στις συνθέσεις τους είχαν αρκετά στοιχεία από διάφορους χώρους.

Στα τέλη του 20ου αιώνα οι Nevermore ήταν ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στον χώρο με σπουδαίους δίσκους όπως τα «The Politics of Ecstasy» (1996), Dreaming Neon Black (1999), ενώ και στιχουργικά διέφεραν από άλλα metal σχήματα, καθώς ο Dane καταπιανόταν με μία σειρά από διαφορετικά θέματα. Ο τελευταίος δίσκος των Nevermore ήταν το πολύ καλό «The Obsidian Conspiracy» του 2010.

Εκτός από τις ικανότητές του ως συνθέτης ο Warrel Dane έγινε γνωστός για τα εξαιρετικά ποιοτικά φωνητικά του, καθώς είχε μεγάλο άνοιγμα φωνής, ενώ είχε εκπαιδευτεί και ως τραγουδιστής όπερας.

Ο Warrel Dane ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, ενώ είχε επισκεφθεί τη χώρα μας αρκετές φορές για live εμφανίσεις.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Godspeed You! Black Emperor ξανά στην Αθήνα Tom Morello: Ένας πολύ ωραίος τύπος Κι όμως! Έρχεται νέος δίσκος του Jimi Hendrix
Keywords
Τυχαία Θέματα