Κρήτη | Ξύπνησαν οι μνήμες του άγριου φονικού

Μνήμες από τη δολοφονία του 58χρονου κτηνοτρόφου Ανδρέα Κανάκη ξυπνούν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου όπου είναι σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης.

Στο σκαμνί για το φονικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Καστελίου τον Μάρτη του 2016 κάθεται ένας 56χρονος από το Γεράκι που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 32χρονου φίλου του θύματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρις, οι χρόνιες προστριβές για τις κτηματικές διαφορές και τα βοσκοτόπια ήταν αφορμή για το άγριο φονικό. Ο 58χρονος κτηνοτρόφος έπεσε

νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι, η οποία του συνέθλιψε το πρόσωπο ενώ στον κατηγορούμενο αποδίδεται ότι πυροβόλησε και εναντίον του 32χρονου, ο οποίος σε κατάσταση σοκ άρχισε να τρέχει ζιγκ-ζαγκ για να γλυτώσει τη ζωή του. Φέρεται ακόμα να απείλησε και τρίτο άτομο, το οποίο ήταν παρόν στην αιματοχυσία.

Ο 56χρονος, ο οποίος παραδόθηκε μία μέρα μετά τη δολοφονία σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίθεση από το θύμα και τους άλλους δύο. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο Κανάκης τον άρπαξε από το λαιμό. Προσπάθησε να απεγκλωβιστεί από τα χέρια τους, πάλεψαν και τότε, όπως φέρεται να ισχυρίζεται, το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 58χρονου.

Κατά τον κατηγορούμενο, το θύμα και η παρέα του επεδίωκαν με κάθε τρόπο να τον εκδιώξουν από τον βοσκότοπό του για να βάλουν δικά τους ζώα και αυτή η κατάσταση προκαλούσε συχνές εντάσεις και προστριβές.

Οι ισχυρισμοί του έρχονται σε αντίθεση με τις καταθέσεις των δύο αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες είναι καταπέλτης σε βάρος του.

Το θύμα δεν είχε αποκτήσει δική του οικογένεια, στην μνήμη του όμως δεκάδες ήταν οι φίλοι του που είχαν βρεθεί στο Δικαστικό Μέγαρο κατά την προσαγωγή του κατηγορούμενου. Μόλις αντίκρισαν τον 56χρονο ξέσπασαν εναντίον του και ορισμένοι επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό για να τον χτυπήσουν. «Φονιά, θα πληρώσεις! Δεν θα περάσει έτσι αυτό που έκανες» φώναζαν οργισμένοι.

Πηγή : cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα