Ενδιαφέρον σεμινάριο στα Χανιά: «Πώς να δηλώνετε μόνοι σας εισοδήματα από μίσθωση ακινήτων»

Το Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ διοργανώνει στα Χανιά σεμινάριο για τον τρόπο υποβολής στο Taxisnet δήλωσης στοιχείων αστικής και βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων. Μάθετε πώς μπορείτε να δηλώνετε μόνοι σας τα εισοδήματα από αστική και βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων καθώς και τους όρους που πρέπει να συμπεριλάβει κάποιος σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου.

Το σεμινάριο

απευθύνεταισειδιοκτήτες κατοικιών, διαμερισμάτων πουέχουν έσοδα από αστική ή βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων. Οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχτούν βήμα-βήμα την διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσουν για την καταχώρηση στο Taxisnet των «δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας».

Θα μάθουν πώς μπορούν να υποβάλλουν μόνοι τους στο Taxisnetτις πληροφορίες που απαιτούνται για κάθε νέα αστική ή βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτου και τί χρειάζεται να προσέξουν σε ένα μισθωτήριο.Το σεμινάριο θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Ο κάθε εκπαιδευόμενος μπορεί να κρατάει το laptopτου για να συνδεθεί στον δικό του λογαριασμό στο Taxisnetκαι να εφαρμόσει απευθείας την διαδικασίαπου θα διδαχτεί.

Ενότητες σεμιναρίου:

Ιδιωτικό συμφωνητικό αστικής/βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικίαςΌροι ιδιωτικού συμφωνητικούΤι χρειάζεται να προσέξουμε σε ένα μισθωτήριοΔήλωση πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων ακίνητης περιουσίας /απαραίτητα στοιχεία μισθωτήΧρόνος υποβολής μίσθωσηςΤι κάνουμε σε περίπτωση:

I. τροποποίησης ή παράτασης υπάρχουσας μίσθωσης
II. που υπάρχουν ειδικοί όροι μίσθωσης
III. λύσης υπάρχουσας μίσθωσης
IV. λάθους καταχώρησης

Πως δηλώνουμε τη δωρεάν παραχώρηση και πως την υπεκμίσθωση.Τι γίνεται με τους βοηθητικούς χώρους (π.χ. αποθήκες κλπ.)Πως δηλώνεται το εισόδημα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας (τρόπος συμπλήρωσης του έντυπου Ε2).Ποια είναι τα είδη μίσθωσης – χρήσης ακινήτουΠώς δηλώνεται ακίνητο που έχει στην κατοχή του ένα ανήλικο εξαρτώμενο τέκνο μη υπόχρεο σε υποβολή δήλωσηςΤι γίνεται με ανείσπρακτα ενοίκια και ακίνητα που παρέμειναν κενά για κάποιο διάστημα εντός του έτους.Μεταφορά των δεδομένων στο κυρίως έντυπο (Ε1- πίνακας 4Δ2)

Συνολικές ώρες προγράμματος: 4
Ημέρα & Ώρες Υλοποίησης : Δευτέρα 24/07, 18:00-21:30
Τόπος διεξαγωγής : Μεσογειακό ΚΕΚ –ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου
Κόστος συμμετοχής : 80€
Δηλώσεις συμμετοχής : έως και 18/06

Εισηγητές

Ο Βαγγέλης Μιχελινάκης ζει και εργάζεται στην Αθήνα, είναι οικονομολόγος – φοροτεχνικός, απόφοιτος του τμήματος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μέλος από το 2007 της επιστημονικής επιτροπής του περιοδικού ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ομίλου της Νομικής Βιβλιοθήκης. Αρθρογράφος και υπεύθυνος ύλης στο ίδιο περιοδικό από το 2010.Συγγραφέας ή μέλος της συντακτικής ομάδας σε βιβλία με θέματα: φορολογίας εισοδήματος, Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, ΦΠΑ και φορολογίας ακινήτων. Από το 2010 εισηγητής σε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και φορολογίας ακινήτων, βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, με διοργανωτές ιδιωτικές εταιρείες, συλλόγους λογιστών – φοροτεχνικών και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Σύμβουλος σε θέματα φορολογίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς.

Η Μαριάνα Ψαρουδάκη είναι νομικός, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων από το 2006 και Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). Εισηγήτρια σε σεμινάρια νομικού ενδιαφέροντος με θέματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων στο πλαίσιο της κοινωνίας του διαμοιρασμού, βασικές αρχές εργατικού δικαίου και επικοινωνιακές τεχνικές. Αρθρογράφος στο περιοδικό ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ομίλου της Νομικής Βιβλιοθήκης. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση και επίλυση ποικίλων νομικών υποθέσεων, με εξειδίκευση σε θέματα υπερχρέωσης φυσικών προσώπων. Είναι νομικός σύμβουλος σε τράπεζα, ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Πληροφορίες-Εγγραφές: Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου , τηλ 2821035000 εσωτ. 602, Email: [email protected] καθημερινά 09:00-15:00

Keywords
Τυχαία Θέματα