Η μικρή Αγγλίδα με το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών – Μία από τους 100 ανθρώπους στον κόσμο με αυτή την πάθηση

Ένα κοριτσάκι στην Αγγλία έχει κλέψει την παράσταση στο διαδίκτυο, χάρη στα περίεργα μαλλιά της, τα οποία εκτός από κατάξανθα είναι μονίμως φουντωτά και όρθια.

Η μόλις 17 μηνών Λέιλα Ντέβιτς πάσχει από το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών (UHS) και συγκαταλέγεται μέσα στους μόλις 100 ανθρώπους στον κόσμο, οι οποίοι εντοπίζονται με αυτή την πάθηση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @laylas_locks

Το σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών εμφανίζεται

συνήθως μεταξύ της γέννησης και της ηλικίας των 3 ετών, και τα μαλλιά είναι σχεδόν πάντα λευκά ή πολύ ξανθά. Σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζεται μέχρι τα 12 χρόνια.

Η μητέρα της Λέιλα αποκάλυψε ότι η μικρή έχει αποκτήσει παρατσούκλια όπως «Μπόρις Τζόνσον» και «Άλμπερτ Αϊνστάιν».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @laylas_locks

Τι είναι το Σύνδρομο Αχτένιστων Μαλλιών

Είναι μια γενετικά κληρονομική πάθηση που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα με μια διπλή σπάνια μετάλλαξη, κάτι που την κάνει πολύ σπάνια. Οι μεταλλάξεις είναι ως επί το πλείστον σε τρία γονίδια που εμπλέκονται στον σχηματισμό του στελέχους κάθε τρίχας.

Τα συμπτώματα είναι μαλλιά που μοιάζουν σαν όρθιες κλωστές που απωθούνται λόγω στατικού ηλεκτρισμού. Ωστόσο, είναι πιθανό να εμπλέκονται και άλλα γονίδια που καμιά φορά προκαλούν μετάλλαξη σε ένα μόνο γονίδιο.

plus.gr

The post Η μικρή Αγγλίδα με το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών – Μία από τους 100 ανθρώπους στον κόσμο με αυτή την πάθηση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγγλίδα, – Μία, 100,anglida, – mia, 100