Τη 2η θέση στην εγχώρια αγορά ταχυμεταφορών έβαλε στόχο η Speedex

Τη 2η θέση στην εγχώρια αγορά ταχυμεταφορών έβαλε στόχο η Speedex. Αυτό υποστηρίζουν στελέχη του ομίλου «Σφακιανάκης», ο οποίος απέκτησε σχεδόν το σύνολο των μετοχών της εταιρείας.

Η συναλλαγή εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο ενίσχυσης των υπηρεσιών του ομίλου, που σήμερα αποτελείται από τους κλάδους Long Term Leasing (Executive Lease), Rent-A-Car (Enterprise National Alamo) και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (Sfakianakis

Insurance), καθώς η Speedex κατέχει ανταγωνιστική θέση στην αγορά ταχυμεταφορών.

Το 2018, προγραμματίζονται αρκετές επενδύσεις στην εταιρεία, με απώτερο στόχο την προσέλκυση μεριδίων αγοράς.

Η Speedex διαγράφει ανοδική πορεία από το 2013. Το 2016 ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 33,54 εκατ. ευρώ, έναντι 29,7 εκατ. ευρώ το 2015.

Σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, η ταχυμεταφορική εταιρεία βρίσκεται στην τελική φάση διαπραγμάτευσης με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

Η συμφωνία αναμένεται να υλοποιηθεί στις αρχές του 2018 και προβλέπει την έκδοση νέου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου 5ετούς διάρκειας, το οποίο θα αντικαταστήσει υφιστάμενες βραχυπρόθεσμες πιστώσεις.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές της Speedex μεσοπρόθεσμα θα κατευθύνονται για αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων, οπότε δεν εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί σημαντικά η ρευστότητα της μητρικής.

The post Τη 2η θέση στην εγχώρια αγορά ταχυμεταφορών έβαλε στόχο η Speedex appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα