Συμπληρωματική δέσμευση για τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο του ΒΟΑΚ ενέκρινε το υπ. Μεταφορών

Συμπληρωματική δέσμευση 42.000 ευρώ για τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο του ΒΟΑΚ ενέκρινε το υπουργείο Μεταφορών, έπειτα από την απόφαση να διευρυνθεί ο αυτοκινητόδρομος από τα Χανιά έως τον Αγ. Νικόλαο.

Σε σχετικό πρόσφατο έγγραφο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, απευθυνόμενος στον Ο.Α.Κ. Α.Ε., αναφέρονται τα ακόλουθα:

«…Από τις επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς

της Κρήτης και τις απόψεις που κατατέθηκαν στα πλαίσια του πρόσφατου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου, προέκυψε η ανάγκη για συμπερίληψη στην προγραμματιζόμενη προκήρυξη τουλάχιστον του τμήματος που η κατασκευή του είναι ήδη αποφασισμένη για τετράιχνη διατομή με διαχωρισμένη επιφάνεια κυκλοφορίας, ήτοι το τμήμα από Χανιά έως Άγιο Νικόλαο.

Με την παρούσα εκφράζουμε την πολιτική μας βούληση για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση με σύμβαση παραχώρησης του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά – Άγιος Νικόλαος, ως σύγχρονη οδική αρτηρία των Διευρωπαϊκών Δικτύων με θεώρηση της χάραξης από μηδενική βάση χωρίς τις δεσμεύσεις και «δουλείες» του παρελθόντος, με σκοπό την βελτιστοποίηση της λύσης των διαμορφωνόμενων αναγκών του νησιού και σε συνδυασμό με τις νέες συγκοινωνιακές και λοιπές υλοποιούμενες και σχεδιαζόμενες υποδομές.

Στη βάση της ανωτέρω θεώρησης σας καλούμε να συναινέσετε στην κατεύθυνση αυτή και τα δύο Μέρη (Ο.Α.Κ. Α.Ε. και Υπουργείο δια της Δημοπρατούσας Αρχής) να αναθεωρήσουν – τροποποιήσουν την ανωτέρω προγραμματική σύμβαση, που αφορούσε στο Τμήμα ΧανιάΗράκλειο την αναβάθμιση του υφιστάμενου σήμερα ΒΟΑΚ».

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης αποτελεί ίσως, μετά το Κόρινθος – Πάτρα, το πιο πολύπαθο δρόμο της Ελλάδας. Ο ΒΟΑΚ εξαγγέλλεται εδώ και… 20 χρόνια, αλλά δεν έχει κατασκευαστεί, με αρνητικές συνέπειες στην οδική ασφάλεια.

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε σποραδικές επεμβάσεις 4 – 5 χλμ., που δεν δίνουν συνολική απάντηση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγονται συζητήσεις, με την ΕΤΕπ και ιδιώτες, για τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου τμήματος,

The post Συμπληρωματική δέσμευση για τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο του ΒΟΑΚ ενέκρινε το υπ. Μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα