Στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών

Για επεξεργασία στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή βρίσκεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών, με τίτλο «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών και άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις».

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σκοπός του νόμου είναι η ανάπτυξη ενός σχεδίου αναβάθμισης του συστήματος δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, καθώς και των θεωρητικών εξετάσεων και η καθιέρωση της διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών.

Επίσης, ο καθορισμός ειδικά

διαμορφωμένων χώρων για τη διενέργεια των ειδικών δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών, καθώς και η διαμόρφωση συστήματος εποπτείας και ελέγχου των εξεταστών και εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών.

Στόχος είναι, μετά την επεξεργασία του, να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Στο ως άνω σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται – μεταξύ άλλων – άρθρο, στο οποίο ορίζεται ότι: «Η προθεσμία της παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν. 4402/2016 (Α’ 121) παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Από 1η Μαΐου 2018 στους υπαλλήλους – εξεταστές υποψηφίων οδηγών και οδηγών θα καταβάλλεται μηνιαία αποζημίωση, όπως αυτή έχει καθοριστεί στην ΚΥΑ 75186/10428/15.11.2016 (Β’ 4080)».

Η συγκεκριμένη διάταξη, όπως επισημαίνει το υπουργείο, έχει ήδη γνωστοποιηθεί σε συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (ΟΣΥΑΠΕ).

Σημειώνεται ότι η αναδρομική καταβολή της μηνιαίας αποζημίωσης των υπαλλήλων – εξεταστών για την εκτέλεση του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και η ως άνω παράταση καταβολής της, αφορά σε πραγματικές διενεργηθείσες δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών.

The post Στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα