Χρ. Λαμπρίδης: Η απόφαση ένταξης των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στα βαρέα και ανθυγιεινά εκφράζει το αξιακό πλαίσιο της κυβέρνησης

Για τη ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα των λιμενεργατών που απασχολούνται στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά μίλησε «Στο Κόκκινο» ο Χρήστος Λαμπρίδης, γενικός γραμματέας Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι, πέραν των διεκδικήσεων των εργαζόμενων, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η στάση της κυβέρνησης, καθώς το συγκεκριμένο αίτημα

υπήρχε εδώ και χρόνια.

Ο κ. Λαμπρίδης εξήγησε πως η απόφαση αυτή «εκφράζει το αξιακό πλαίσιο της κυβέρνησης», καθώς η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εργασίας είχε κάνει το σχετικό επιτόπιο έλεγχο το 2016 και στη συνέχεια, το υπουργείο Ναυτιλίας γνωμοδότησε σχετικά.

Ο κ. Λαμπρίδης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα όσα έχει επιτύχει η κυβέρνηση για την προστασία των εργαζόμενων στα λιμάνια και τα πλοία, για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, στα όσα έγιναν για να μην μειωθούν οι θέσεις εργασίας στην ακτοπλοΐα – που ήταν αίτημα των δανειστών – για τη διατήρηση της ισχύος του κανονισμού εργασίας σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, την πληρωμή των απλήρωτων ναυτικών της ναυτιλιακής εταιρίας «Λέσβου» και στην πληρωμή των εργαζόμενων στην εταιρεία «Αγούδημος».

Ουσιαστικά, «έχουμε θετικές ρυθμίσεις για την εργασία που δεν είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Λιμένων.

The post Χρ. Λαμπρίδης: Η απόφαση ένταξης των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στα βαρέα και ανθυγιεινά εκφράζει το αξιακό πλαίσιο της κυβέρνησης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα