Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη κατέθεσε η πρόεδρος της ΡΑΣ (video)

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη κατέθεσε σήμερα (video) η πρόεδρος της ΡΑΣ, Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

Η πρόεδρος της ΡΑΣ δέχτηκε ερωτήσεις για την ικανότητα μηχανοδήγησης και την κατάσταση της υγείας μηχανοδηγού που ενεπλάκη στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Από την πλευρά της, η κα Τσιαπαρίκου υποστήριξε ότι την ευθύνη για να περάσει τις οφειλόμενες ιατρικές εξετάσεις έχει η σιδηροδρομική επιχείρηση, ότι οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από τέσσερις πιστοποιημένους ιατρούς και ότι γενικός παθολόγος

δίνει την τελική έγκριση. Για τον συγκεκριμένο μηχανοδηγό, ανέφερε πως υπάρχει πιστοποιητικό, το οποίο κατατέθηκε στη ΡΑΣ και ότι κρίθηκε ικανός.

Η εξέταση της προέδρου της ΡΑΣ θα συνεχιστεί αύριο, μετά και την προσκόμιση του πλήρους ιατρικού φακέλου του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τον οποίο ζήτησε η εξεταστική επιτροπή.

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκαν επιστολές δύο εκ των μαρτύρων που έχουν κληθεί να καταθέσουν, των κ.κ. Αθ. Βούρδα και Χρ. Διονέλλη που δήλωσαν ότι δεν θα παραστούν, επειδή ελέγχονται από την ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τη σύμβαση “717”.

Η επιτροπή, ωστόσο, αποφάσισε να τους καλέσει εκ νέου, αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα τους, που προκύπτουν από τον ΚΠΔ (κατάθεση υπομνήματος, δικαίωμα σιωπής).

Το άρθρο Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη κατέθεσε η πρόεδρος της ΡΑΣ (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
stin-exetastiki-epitropi-gia-ta-tebi-katethese-i-proedros-tis-ras-video.htm
Τυχαία Θέματα