Σε άνοδο ο θαλάσσιος τουρισμός σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα: 336 άδειες το πρώτο εξάμηνο

Σε άνοδο βρίσκεται ο θαλάσσιος τουρισμός σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το metaforespress.gr, το πρώτο εξάμηνο του 2017 εκδόθηκαν 336 άδειες για σκάφη αναψυχής, έναντι 452 πέρσι στο σύνολο του έτους.

Η δραστηριοποίηση ολοένα και περισσοτέρων σκαφών αναψυχής, με επαγγελματικές και νόμιμες άδειες, αποτελεί ενισχυτικό στοιχείο για την άνοδο του τουρισμού.

Ωστόσο, μεγάλη «αιμορραγία» συνιστούν οι παράνομες ναυλώσεις. Πριν από λίγες ημέρες, τέθηκε σε

ισχύ η απαγόρευση απόπλου για σκάφη αναψυχής με παράνομη ναύλωση. Πλέον, δίνεται η δυνατότητα στα, κατά τόπους λιμεναρχεία, να επιβάλλουν επιπλέον κυρωτικά μέτρα, σε περιπτώσεις παράβασης κείμενης νομοθεσίας για τις παράνομες ναυλώσεις ιδιωτικών πλοίων αναψυχής.

Τα κυρωτικά αυτά μέτρα συνίσταται στο να επιβάλλεται απαγόρευση απόπλου σε περιπτώσεις παράνομης ναύλωσης και ταυτόχρονα – για να αρθεί η απαγόρευση απόπλου – θα πρέπει ή να πληρωθεί το πρόστιμο εκείνη τη στιγμή ή να δοθεί εγγυητική επιστολή από τον παραβάτη, διπλάσια του ποσού του προστίμου.

M. Δημητρίου

The post Σε άνοδο ο θαλάσσιος τουρισμός σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα: 336 άδειες το πρώτο εξάμηνο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα