Frigoglass: Στα στα 36,871 εκατ. ευρώ οι ζημίες στο Α’ εξάμηνο

Διευρύνθηκαν οι ζημιές της Frigoglass στο α΄ εξάμηνο του 2017 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν στα 36,871 εκατ. ευρώ έναντι των ζημιών 25128 εκατ. ευρώ το 2016. Τα προσαρμοσμένα καθαρά αποτελέσματα εξαμήνου εμφάνισαν ζημιές 11,228 εκατ. ευρώ από τα 8,825 εκατ. ευρώ το 2016.

Τα EBITDA στη διάρκεια της περιόδου μειώθηκαν 10,3% και διαμορφώθηκαν στα 25,167 εκατ. ευρώ από τα 28,042 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 10,1% στα 215,432 εκατ. ευρώ

από τις 239,699 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του προηγουμένου έτους.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, στο β΄ τρίμηνο παρατηρήθηκε βελτίωση του περιθωρίου EBITDA λόγω του ευνοϊκότερου μίγματος πωλήσεων στον κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης, των αυξήσεων τιμών στον κλάδο Υαλουργίας στη Νιγηρία και της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

Επίσης σημειώθηκε σημαντική αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη λόγω αυξημένης ζήτησης από τους εμφιαλωτές της Coca-Cola (+42% y-o-y).

Η υποτίμηση του Νάιρα και η χαμηλότερη ζήτηση επηρέασαν τον κλάδο Υαλουργίας στη Νιγηρία, παρά την υψηλή επίδοση των δραστηριοτήτων Μεταλλικών Πωμάτων και Πλαστικών Κιβωτίων, ενώ η χαμηλή ζήτηση από τους πελάτες αναψυκτικών επηρέασε σημαντικά την επίδοση του κλάδου Υαλουργίας στο Ντουμπάι.

Σε συνέχεια της δικαστικής επικύρωσης του σχεδίου συνδιαλλαγής (scheme of arrangement), η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε βελτίωση του περιθωρίου EBITDA στους δύο επιχειρηματικούς μας κλάδους το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στον κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης συνεχίστηκε στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές μας με αποτέλεσμα να καταγράφεται ένα ευνοϊκό μίγμα πωλήσεων. Η επίδοση του κλάδου Υαλουργίας στη Νιγηρία υπεραντιστάθμισε τη δυσμενή επίπτωση στο περιθώριο κέρδους από τη μείωση των πωλήσεων στην Frigoglass Jebel Ali.

Για το δεύτερο μισό του έτους, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην αξιοποίηση της δυναμικής που έχουμε δημιουργήσει μέσω της καινοτόμου σειράς ICOOL και της ολοκληρωμένης λύσης παροχής υπηρεσιών (Service) με τους πελάτες μας ώστε να αποκτήσουμε κερδοφόρα μερίδια αγοράς.

Θα συνεχίσουμε, επίσης, να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες μείωσης κόστους, αυξάνοντας την αποδοτικότητά μας με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας μας.”

Keywords
Τυχαία Θέματα