Παρατείνεται η ισχύς της άδειας οδήγησης για όσους έχουν συμπληρώσει τα 74 έτη

Λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς στην πλειονότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών της χώρας, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των εξεταστών υποψηφίων οδηγών και οδηγών, το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να προχωρήσει στην παράταση ισχύος των αδειών οδήγησης για όσους έχουν συμπληρώσει τα 74 έτη.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται, «η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν, μετά την 30η Αυγούστου 2018, στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών αίτηση

και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της, έως και την 28η Φεβρουαρίου 2019, παρατείνεται έως την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς».

Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει, από την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως για ανανέωση, περισσότερο από:

–5 μήνες, για τους κατόχους που υποβάλλουν την αίτηση από τις 30 Αυγούστου έως και τις 30 Νοεμβρίου 2018

–4 μήνες, για τους κατόχους που υποβάλλουν την αίτηση από την 1 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2018

–3 μήνες, για τους κατόχους που υποβάλλουν την αίτηση από την 1 Ιανουαρίου 2019 ως και την 28η Φεβρουαρίου 2019.

Όπως σημειώνεται, για την παραπάνω παράταση ισχύος χορηγείται βεβαίωση, από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

The post Παρατείνεται η ισχύς της άδειας οδήγησης για όσους έχουν συμπληρώσει τα 74 έτη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα