«Διαβασμένος» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η οδική ασφάλεια, η βιώσιμη αστική κινητικότητα και οι δράσεις του ΣΕΣ στο πλαίσιο του νέου Οδοιπορικού, με τίτλο «Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις 2020 – 2030» που πρόκειται να ξεκινήσει το ΔΣ του ΣΕΣ το προσεχές διάστημα.

Ο ΠτΔ ήταν «διαβασμένος» για την οδική ασφάλεια και, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέδειξε τη σημασία της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση

Τα

θανατηφόρα ατυχήματα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα μειώθηκαν πέρσι κατά 10%, δηλαδή από 824 το 2016, σε 739 το 2017.

Από το 2010, οι θάνατοι έχουν μειωθεί κατά 41%. Παρόλα αυτά, ο ρυθμός θνησιμότητας των 69 θανάτων ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους είναι αρκετά υψηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο των 50 θανάτων.

Η πρόοδος που σημειώθηκε στον αριθμό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στους ελληνικούς δρόμους, αποδίδεται στις αλλαγές που επήλθαν στη συμπεριφορά και τρόπο μετακίνησης των Ελλήνων, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, η βελτίωση στην οδική ασφάλεια οφείλεται και στη σημαντική επέκταση του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων, από 900 χλμ. το 2007, σε 2.500 χλμ. στο τέλος του 2017.

Αυτό, διότι η κίνηση από το επαρχιακό οδικό δίκτυο μεταφέρθηκε στους νέους αυτοκινητόδρομους, δηλαδή σε ασφαλέστερους δρόμους.

The post «Διαβασμένος» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα