Ο κατάλογος των οδικών έργων προς υπογραφή (Καλαμάτα – Μεθώνη, Χερσόνησος – Νεάπολη) και προς κατάθεση προσφορών

Αρκετά είναι τα οδικά έργα που παραμένουν προς υπογραφή, αλλά και προς κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, καθώς η τραγωδία των Τεμπών και η προκήρυξη των εκλογών επανακαθόρισαν τα χρονοδιαγράμματα.

Της Βάσως Βεγιάζη

Για παράδειγμα, σε εκκρεμότητα παραμένουν οι υπογραφές για το ΣΔΙΤ Καλαμάτα

Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με ανάδοχο την κοινοπραξία Ακτωρ Παραχωρήσεις – lntrakat, ύψους 300 εκατ., αλλά και για το ΣΔΙΤ του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης Χερσόνησος – Νεάπολη, ύψους 290 εκατ., με ανάδοχο σχήμα το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑΑκτωρ Παραχωρήσεις – Intrakat.

Ακόμη, δεν έχει υπογραφεί και η σύμβαση για την επέκταση της λεωφόρου Κύμης, έπειτα από προσφυγή στο ΣτΕ, με ανάδοχο την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑΑΚΤΩΡ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ και με προϋπολογισμό 245 εκατ.

Στόχευση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι οι «ώριμες» συμβάσεις να υπογραφούν έως τις εκλογές.

Μετάθεση προσφορών για 2 μεγάλα οδικά έργα

Μετάθεση προσφορών είχαμε σε 2 μεγάλα οδικά έργα.

Στις 9 Μαΐου μετατέθηκαν οι προσφορές για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά.

Προηγήθηκε προσφυγή της κοινοπραξίας «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε – ΕΚΤΕΡ Α.Ε – ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε – ΤΕ.ΝΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε», η οποία ζήτησε την τροποποίηση όρων του διαγωνισμού.

Η επέκταση της Ιόνιας Οδού, στο τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά, είναι αρχικού προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, στις 20 Απριλίου μετατέθηκαν οι προσφορές για το τμήμα ΗράκλειοΧανιά του ΒΟΑΚ, το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης.

Αρχικό ενδιαφέρον για την κατασκευή και εκμετάλλευσή του τμήματος ΧανιάΗράκλειο, ύψους 1,5 δις, έχουν εκδηλώσει οι Άκτωρ Παραχωρήσεις, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Vinci και Μυτιληναίος – Intertoll.

Το άρθρο Ο κατάλογος των οδικών έργων προς υπογραφή (Καλαμάτα – Μεθώνη, Χερσόνησος – Νεάπολη) και προς κατάθεση προσφορών εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα