Υπογράφεται Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΟΣΕ και Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF)

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΟΣΕ και των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF) αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Προηγήθηκε το ταξίδι στη Γαλλία του υπουργού Εσωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, οι οποίοι συναντήθηκαν με ανώτατα στελέχη του γαλλικού υπουργείου Μεταφορών και των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF).

Όπως

τονίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του κ. Γεραπετρίτη, η ελληνική πλευρά ζήτησε από τη γαλλική, την επίσπευση των έργων σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, στις οποίες εμπλέκονται γαλλικές εταιρείες, κυρίως η Alstom, και μετά η Thales.

Σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας με την SNCF, αυτό θα έχει ως άξονες την αναμόρφωση της οργανωτικής δομής του ΟΣΕ και την εκπαίδευση του προσωπικού, κυρίως σε ζητήματα διαχείρισης της σιδηροδρομικής υποδομής και εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στη Γαλλία.

Από τις συναντήσεις που έκανε ο κ. Γεραπετρίτης, τόσο στη Γαλλία, όσο και στις Βρυξέλλες, διαπίστωσε την πολυπλοκότητα των σιδηροδρομικών συστημάτων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού στον ΟΣΕ, θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων με «μπλοκάκι» και οι συμβάσεις των φυλάκων ανισόπεδων διαβάσεων, ενώ παράλληλα προωθείται και η πρόσληψη 217 μόνιμων υπαλλήλων.

Το άρθρο Υπογράφεται Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΟΣΕ και Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα