Επενδύει στην “πράσινη” ενέργεια η Fraport, υπογραφή PPA με την Centrica Energy Trading

Συνεχίζει να επενδύει στην “πράσινη” ενέργεια, και δει την αιολική, η Fraport, με τον γερμανικό όμιλο να υπογράφει συμφωνία αγοράς ενέργειας (PPA) με την Centrica Energy Trading A/S.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Ειδικότερα, η Centrica θα παρέχει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ετησίως περί τα 63 GW αιολικής ενέργειας, ξεκινώντας από τον προσεχή Ιούλιο. Το συμβόλαιο θα έχει αρχικά 5ετή ισχύ.

Η ενέργεια θα προέρχεται από ένα νεόκτιστο αιολικό

πάρκο, συνολικής ισχύος 22 MW, που βρίσκεται στα ηπειρωτικά της Γερμανίας κοντά στο Μπρεμερχάφεν στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας.

Από το 2026, το ενεργειακό μείγμα της Fraport θα αντλείται κυρίως από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, χάρη σε υφιστάμενη PPA που θα παρέχει 85 MW ενέργειας.

Να σημειωθεί ότι, η νέα συμφωνία με την Centrica θα συμπληρώσει παρόμοια μικρότερη PPA, που υπεγράφη το 2021, βάσει της οποίας η Fraport αγόρασε για πρώτη φορά αιολική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Felix Kreutel, SVP Real Estate and Energy της Fraport AG,: «Η Fraport έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο για το κλίμα. Μέχρι το 2045, θα μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα στο μηδέν σε ολόκληρο τον όμιλο. Η PPA με την Centrica αποτελεί σημαντικό πυλώνα στον στρατηγικό μας σχεδιασμό. Ακόμη και τώρα, συμβάλλει σημαντικά στη μετατόπιση του ενεργειακού μας μείγματος προς τη σωστή κατεύθυνση».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το ενεργειακό μείγμα της Fraport αποτελείται όλο και περισσότερο από ΑΠΕ. Ιδιαίτερα η χρήση ηλιακής και αιολικής ενέργειας θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα της εταιρείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στους 50.000 μετρικούς τόνους έως το 2030.

Το νούμερο αυτό αναλογεί σε μείωση 78% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, έτος βάσης σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες για το κλίμα.

Το άρθρο Επενδύει στην “πράσινη” ενέργεια η Fraport, υπογραφή PPA με την Centrica Energy Trading εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
ependyei-stin-prasini-energeia-i-fraport-ypografi-ppa-me-tin-centrica-energy-trading.htm
Τυχαία Θέματα