Στα σκαριά fund για το κλίμα, με “προίκα” 400 εκατ. δολ., από την Qantas

Ο όμιλος Qantas προχωρά στη δημιουργία ταμείου για το κλίμα 400 εκατ. δολ. Αυστραλίας, με στόχο την υλοποίηση άμεσων επενδύσεων σε έργα και τεχνολογίες βιωσιμότητας, καθώς η αεροπορική εταιρεία εργάζεται για την επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών.

Της Βάσως Βεγιάζη

Η σύσταση του “Qantas Climate Fund”, όπως θα αποκαλείται, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης

της στρατηγικής επενδυτικής πορείας του ομίλου, και «θα είναι το μεγαλύτερο αεροπορικό fund του είδους του παγκοσμίως».

Το ταμείο θα εμπεριέχει κονδύλια ύψους 290 εκατ. δολ. από τη συνεργασία που προέκυψε το 2022 μεταξύ των QantasAirbus για την επιτάχυνση της εγχώριας βιομηχανίας βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) και 110 εκατ. δολ. από την Qantas για άλλα περιβαλλοντικής φύσεως έργα.

Το fund θα στοχεύει για άμεσες επενδύσεις σε τεχνολογίες και έργα, για επενδύσεις σε διαχειριζόμενα ταμεία βιωσιμότητας που ευθυγραμμίζονται στενά με τους στόχους της αεροπορικής και για συνεργασίες έρευνας και ανάπτυξης.

Η αεροπορική εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 25% ως το 2030 (με βάση τα επίπεδα του 2019) και για χρήση 10% SAF στο μείγμα καυσίμων του ομίλου ως το 2030, καθώς επιθυμεί να “πιάσει” το στόχο για μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Σύμφωνα με τον Chief Sustainability Officer της Qantas, Andrew Parker, «Η διαχείριση της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον ενσωματωμένη στον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά και αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής μας μέχρι το 2030 και μετά».

Το άρθρο Στα σκαριά fund για το κλίμα, με “προίκα” 400 εκατ. δολ., από την Qantas εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
sta-skaria-fund-gia-to-klima-me-proika-400-ekat-dol-apo-tin-qantas.htm
Τυχαία Θέματα