Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε 3 στελέχη του ΟΣΕ για τα Τέμπη

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε χθες σε τρία στελέχη του ΟΣΕ από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των στελεχών του ΟΣΕ, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Πρόκειται

για τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, αλλά και δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας, ενώ – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν ότι την περίοδο της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς, όπως υποστήριξε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Μετά την απολογία τους, και οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος ως υπεύθυνοι για τη μετάταξη και τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας στη θέση του.

Το άρθρο Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε 3 στελέχη του ΟΣΕ για τα Τέμπη εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
poiniki-dioxi-gia-paravasi-kathikontos-se-3-stelechi-tou-ose-gia-ta-tebi.htm
Τυχαία Θέματα