Εντείνεται η αγωνία για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης. Στις 22/2/24 εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή του δήμου Ηρακλείου

Εντείνεται η αγωνία για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, καθώς η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Ηρακλείου στο ΣτΕ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε για τις 22 Φεβρουαρίου 2024.

Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε, το 2022, η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑΑΚΤΩΡ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Η διάρκεια των εργασιών είναι 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.  

Η επέκταση της λεωφόρου Κύμης θα

ξεκινά από τον ομώνυμο κόμβο της Αττικής Οδού και θα καταλήγει, μετά από σχεδόν 3,8 χλμ., στον κόμβο Καλυφτάκη της εθνικής οδού στην Κάτω Κηφισιά, προσφέροντας εναλλακτική δίοδο και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της κορεσμένης Αττικής Οδού και ιδίως του κόμβου της Μεταμόρφωσης.

Το έργο θα περιλαμβάνει μία σήραγγα υπόγειας εξόρυξης 1,25 χλμ. και μία σήραγγα με τη μέθοδο cut and cover 1,15 χλμ.

Πρόκειται για έναν οδικό άξονα εξαιρετικής σημασίας, καθώς θα εξυπηρετεί μέση ημερήσια κυκλοφορία 30.000 οχημάτων την ημέρα, τα οποία θα διακινούνται μεταξύ του κέντρου της Αθήνας (περιλαμβανομένων των περιοχών Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου) και της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, βόρεια της Κηφισιάς.

Παράλληλα, από την πλευρά του, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υποστηρίζει ότι, τον Ιούλιο του 2023, έγινε η μετάπτωση του έργου από το ΠΔΕ στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), υπογραμμίζοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι ενέργειες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση ένταξης.

Β. Βεγ.

Το άρθρο Εντείνεται η αγωνία για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης. Στις 22/2/24 εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή του δήμου Ηρακλείου εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
enteinetai-i-agonia-gia-tin-epektasi-tis-leoforou-kymis-stis-22224-ekdikazetai-sto-ste-i-prosfygi-tou-dimou-irakleiou.htm
Τυχαία Θέματα