Εγκαινιάστηκαν οι απευθείας πτήσεις Αθήνα – Πεκίνο της Air China. Αύξηση 37,2% της κίνησης σε 3 χρόνια

Ωρίμασαν οι συνθήκες για τη διεξαγωγή απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου. Σήμερα, η Air China εγκαινίασε το σχετικό δρομολόγιο, στο οποίο επέβαινε, έχοντας πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στο Πεκίνο, η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού Μπέτυ Μπασιάνα.

Πλέον, η Air China θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με αεροσκάφος Airbus

A330-200 (η εν λόγω πτήση διεξαγόταν μέσω ενδιάμεσου σταθμού, του Μονάχου).

Η απόφαση για τη διεξαγωγή απευθείας πτήσεων προέκυψε από τις αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργήθηκαν, καθώς παρουσιάστηκε αύξηση 37,2%, μέσα σε τρία χρόνια. Από 81.701 επιβάτες που διακινήθηκαν, το 2013, από και προς την Κίνα, έφτασαν τις 112.112 το 2016.

Όπως είναι φυσικό, η έναρξη των απευθείας πτήσεων αναμένεται να δώσει ώθηση και σε συναφείς κλάδους, όπως η κρουαζιέρα.

«Είμαι βέβαιος για την ανάπτυξη του δρομολογίου Αθήνας – Πεκίνου – Αθήνας και την αύξηση της συχνότητάς του σε ημερήσιο», σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, υπογραμμίζοντας ότι εφέτος η επιβατική κίνηση μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου παρουσιάζει άνοδο 48%, σε σχέση με πέρσι.

«Οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των δυο χωρών δεν θα διευκολύνουν μόνο τους ταξιδιώτες, αλλά ανοίγουν περαιτέρω προοπτικές στο εμπόριο, τον πολιτισμό και άλλους τομείς», ανέφερε ο Κινέζος πρέσβης ZOU Xiaoli.

The post Εγκαινιάστηκαν οι απευθείας πτήσεις Αθήνα – Πεκίνο της Air China. Αύξηση 37,2% της κίνησης σε 3 χρόνια appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα