Το ρίσκο των ιδιωτών και ο πλαστογράφος Δ. Τσίπρας

Ο κόσμος, γύρω μας, αλλάζει με τρομακτικές ταχύτητες.

Τον ένα μήνα ο Έλον Μασκ της Tesla κατασκευάζει αυτόνομες μονάδες παραγωγής ρεύματος και την άλλη ετοιμάζει ταξίδια στο διάστημα. Απέναντι σ αυτά η Ελλάδα φαντάζει έτη φωτός μακριά. Κι όμως, υπάρχει ανταγωνιστικότητα.

Η Αλουμίνιον της Ελλάδος παράγει αλουμίνιο και αλουμίνα με κόστος που δεν επιτυγχάνεται σε καμμία μονάδα αλουμινίου smelter στην περιοχή. Μ' ένα πολύχρονο πρόγραμμα μείωσης κόστους η ελληνική

εταιρεία καταφέρνει να αντιμετωπίζει δεκάδες φόρους ( φυσικό αέριο κλπ ), γραφειοκρατία.

Δεν ήταν όμως έτσι, η Αλουμίνιον της Ελλάδος όταν την αγόραζε ο κ. Ε. Μυτιληναίος. Οι Καναδοί της Alcan είχαν αρνηθεί πρόταση εξαγοράς, αλλά ο Έλληνας επιχειρηματίας πήρε το αεροπλάνο και έκανε νέα πρόταση εξαγοράς. Ρίσκαρε κεφάλαια, ρίσκαρε την ίδια του την εταιρεία, ρίσκαρε στις τιμές αλουμινίου, αλλά τελικά έφερε την εταιρεία εκεί που έπρεπε για να παράγει και να εξασφαλίζει νέες επενδύσεις και πάνω απο όλα έλυσε το χρόνιο θέμα της ενέργειας στηρίζοντας με κεφάλαια και την ΔΕΗ. Προχθές, ο ίδιος επιχειρηματίας κ. Ε. Μυτιληναίος ζήτησε την εθνική συστράτευση για την έξοδο απο την κρίση, ώστε όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα να συμφωνήσουν σε σταθερό φορολογικό πλαισίο, fast track επενδύσεις, δημόσιο χρέος. Σωστή η πρόταση, αλλά λείπουν οι πολιτικοί πρώτης γραμμής για να την υλοποιήσουν.

Την ίδια περίοδο ο 49χρονος αδελφός του πρωθυπουργού Δ. Τσίπρα, δίχως να ρισκάρει τίποτα, πλαστογράφησε ένα έγγραφο ασφαλιστικής ενημερότητας για να συμμετάσχει σ ένα διαγωνισμό τεχνικού έργου (σ.σ Πίστεψε τον αδελφό του και δεν πλήρωνε τίποτα!!).

Μαθημένος κι ο ίδιος απο ένα κράτος που πρέπει να του χρωστά, πλαστογράφησε γιατί μπορεί να το κάνει, εκ του ασφαλούς. Αλήθεια, το ίδιο κράτος που αναθέτει δουλειές σ ένα συγγενή του πρωθυπουργού και σταματά τις ζωές εκατομμυρίων τι χρόνική διάρκεια ζωής μπορεί να έχει ; Το δικαστήριο προχώρησε σε παραγραφή του αδικήματος, διότι ο κ. Δ. Τσίπρας πλήρωσε το ποσό, έτσι το κατηγορητήριο άλλαξε, απο "χρήση πλαστού εγγράφου' σε " χρήση πλαστού πιστοποιητικού".

Με λευκό ποινικό μητρώο λοιπόν ο πολιτικός μηχανικός θα κυνηγά δημόσια έργα διότι είναι αδελφός του πρωθυπουργού. Δίχως να ρισκάρει τίποτα, εξασφαλίζει απο το κράτος έργα και παραδίδεται λευκός στην κοινωνία. Απόλυτη δικαιοσύνη δεν υπάρχει σ καμία χώρα δυτικού τύπου, αλλά γιατί οι "μικροί" επιχειρηματίες να αντιμετωπίζουν φυλακίσεις για χρέη όταν άλλοι παραγράφουν τα αδικήματα τους, σε μια χώρα που μοιάζει με Δημοκρατία Λατινικών χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα