«Δεκάδες προβλήματα» εντόπισε η FAA στη διαδικασία παραγωγής του Boeing 737 Max

«Δεκάδες προβλήματα» εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) στη διαδικασία παραγωγής του Boeing 737 MAX, σύμφωνα με τους New York Times.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκαν «33 αποτυχίες σε 89 δοκιμές».

Εξωτερικός προμηθευτής της Boeing, η Spirit AeroSystems, η οποία κατασκευάζει την άτρακτο των επιβατικών αεροσκαφών

αυτών, πέρασε επιτυχώς μόλις 6 από τις 13 «δοκιμές» που έκανε η FAA, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται εσωτερική παρουσίαση για τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι, σε σχετική ενημέρωση της FAA στις 8 Μαρτίου, αναφέρεται ότι «Ο έλεγχος έξι εβδομάδων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) σε Boeing και Spirit AeroSystems, που προκλήθηκε από το περιστατικό της 5ης Ιανουαρίου με ένα αεροσκάφος Boeing 737-9 MAX, εντόπισε πολλές περιπτώσεις όπου οι εταιρείες φέρεται ότι δεν συμμορφώθηκαν με τον έλεγχο ποιότητας των κατασκευαστικών απαιτήσεων.

Η FAA εντόπισε ζητήματα μη συμμόρφωσης στον έλεγχο της διαδικασίας κατασκευής της Boeing, στον χειρισμό και αποθήκευση εξαρτημάτων και στον έλεγχο προϊόντων».

Το άρθρο «Δεκάδες προβλήματα» εντόπισε η FAA στη διαδικασία παραγωγής του Boeing 737 Max εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
dekades-provlimata-entopise-i-faa-sti-diadikasia-paragogis-tou-boeing-737-max.htm
Τυχαία Θέματα