Ο όμιλος DHL αποχωρεί από την «κούρσα» διεκδίκησης της DB Schenker

Αποχωρεί από την «κούρσα» διεκδίκησης της DB Schenker ο όμιλος DHL, καθώς σύμφωνα με τον Tobias Meyer, διευθύνοντα σύμβουλο του γερμανικού κολοσσού, η εταιρεία logistics κρίθηκε ότι «δεν ταιριάζει» στο προφίλ του ομίλου.

Μιλώντας στο CNBC, ο Meyer

δήλωσε ότι «Έχουμε πολλά πράγματα στα οποία μπορούμε να επενδύσουμε. Μας ενδιαφέρει πολύ ο χώρος του ηλεκτρονικού εμπορίου, επομένως απλά δεν θεωρήσαμε τη DB Schenker κατάλληλη για εμάς. Θα υπάρξουν άλλοι που ενδιαφέρονται για την απόκτησή της, αλλά ως όμιλος DHL έχουμε καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσουμε τα κεφάλαια των μετόχων μας».

Η DHL θεωρείτο εδώ και καιρό δυνητικός αγοραστής της DB Schenker, μετά τις συνεχιζόμενες φήμες για πιθανή πώλησή της εταιρείας logistics πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα το γεγονός στην αγορά.

Μάλιστα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της DP DHL, Frank Appel, είχε δηλώσει τον Μάρτιο του 2022 ότι η DHL θα εξετάσει τις δυνατότητες αγοράς της DB Schenker, αλλά οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια.

Όπως είχε πει ο ίδιος, εάν απαντώνται τα κριτήρια αυτά τότε, «ναι, πιθανότατα θα υποβάλλουμε προσφορά. Εάν απαντηθεί ένα εκ των κριτηρίων, τότε όχι».

Υπενθυμίζεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι είχαν προθεσμία ως τις 15 Ιανουαρίου να ζητήσουν επιπλέον πληροφορίες για τη συναλλαγή και ως τις 6 Φεβρουαρίου να υποβάλουν τους φακέλους προσφορών.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Ο όμιλος DHL αποχωρεί από την «κούρσα» διεκδίκησης της DB Schenker εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
o-omilos-dhl-apochorei-apo-tin-koursa-diekdikisis-tis-db-schenker.htm
Τυχαία Θέματα