Εξοπλίζονται με αυτόνομα περονοφόρα ανυψωτικά και παλετοφόρα 1.500 αποθήκες της DHL Supply Chain

Επιταχύνει περαιτέρω την εμπορική ανάπτυξη αυτόνομων περονοφόρων ανυψωτικών και παλετοφόρων σε πάνω από 1.500 αποθήκες της παγκοσμίως η DHL Supply Chain, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε αγορές της Ευρώπης, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας και της Βόρειας Αμερικής.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Τα αυτόνομα παλετοφόρα μπορούν να χειριστούν τόσο οριζόντιες όσο και κάθετες μετακινήσεις παλετοποιημένων προϊόντων, καθιστώντας τα ιδιαίτερα χρήσιμα σε τομείς όπως το λιανεμπόριο ή η αυτοκινητοβιομηχανία.

Για την ίδια την DHL Supply Chain,

όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ανάπτυξη αυτόνομων περονοφόρων ανυψωτικών και παλετοφόρων αποτελεί μέρος της ατζέντας “Accelerated Digitalization”, μιας στρατηγικής για την εμπορευματοποίηση και την κλιμάκωση καινοτόμων λύσεων και νέων τεχνολογιών».

Σύμφωνα με τον Markus Voss, Global CIO & COO της DHL Supply Chain, «υπολογίζουμε ότι έως το 30% του παγκόσμιου στόλου εξοπλισμού μας για τη διαχείριση υλικών θα χρησιμοποιεί κάποια μορφή ρομποτικού αυτοματισμού έως το 2030».

.@DHLsupplychain further accelerates commercial deployment of its fleet of autonomous forklifts and pallet movers. Autonomous indoor robotic transporters increase operational efficiency and flexibility.https://t.co/5Ec4ofw2e9 pic.twitter.com/qxHwXq1gXF

— DPDHL News (@DeutschePostDHL) November 3, 2021

Διαχείριση πάνω από 1 εκατομμύριο παλέτες το χρόνο

Τα αυτόνομα περονοφόρα ανυψωτικά αναλαμβάνουν τη συλλογή, την απόθεση και την αναπλήρωση πλήρων παλετών στις αποθήκες, μειώνοντας τον αριθμό των χειροκίνητων μεταφορών παλετών χωρίς να απαιτούνται σημαντικές αλλαγές στην υποδομή της αποθήκης.

Τέτοια περονοφόρα ανυψωτικά μπορούν εύκολα να φτάσουν στα υψηλότερα ράφια μιας αποθήκης σε ύψος άνω των 10 μέτρων, ενώ παράλληλα μπορούν να χειριστούν όλα τα είδη παλετών, δοχείων μεταφορών και άλλο αποθηκευτικό εξοπλισμό.

Ειδικότερα, ο ρομποτικός εξοπλισμός επιτυγχάνει το 65% της ανθρώπινης παραγωγικότητας και μετακινεί 10 – 15 παλέτες την ώρα, ενώ κάνει ελιγμούς με ασφάλεια μαζί με τους υπαλλήλους μιας αποθήκης και τον παραδοσιακό εξοπλισμό χειρισμού υλικών.

Τέτοιες μορφές υβριδικής εργασίας που περιλαμβάνουν τη συνεργασία ανθρώπων και ρομπότ μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε αγορές που παρουσιάζουν άνθηση ή εξαιρετικά ασταθείς δραστηριότητες logistics, καθώς και σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προσωρινά ελλείψεις ειδικευμένων εργαζομένων.

Με λειτουργία 24/7, η DHL υπολογίζει ότι ένας στόλος από 12 αυτόνομα περονοφόρα ανυψωτικά μπορεί να χειριστεί περισσότερες από 1 εκατομμύριο παλέτες ετησίως σε μία μόνο αποθήκη.

Η αυτοματοποιημένη ρομποτική μεταφορά σε εσωτερικούς χώρους αυξάνει την αποδοτικότητα και βελτιώνει την ασφάλεια στο χώρο εργασίας αναλαμβάνοντας την επαναλαμβανόμενη εργασία της οδήγησης παλετών.

The post Εξοπλίζονται με αυτόνομα περονοφόρα ανυψωτικά και παλετοφόρα 1.500 αποθήκες της DHL Supply Chain appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα