2.300 αεροσκάφη εκτιμά ότι θα παραδώσει στην Ινδία, ως το 2037, η Boeing

Αυξάνει τις προβλέψεις της αναφορικά με τη ζήτηση αεροσκαφών στην Ινδία η Boeing, κάνοντας λόγο για παραγγελίες έως και 2.300 νέων αεροπλάνων, συνολικής αξίας 320 δισ. δολ., μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Η εκτίμηση του αμερικανικού κατασκευαστή αεροσκαφών, για την εν λόγω αγορά, είναι κατά 9,5% υψηλότερη σε σχέση με περσινή πρόβλεψη, όπου γινόταν λόγος για

2.100 αεροσκάφη ως το 2036.

Η Ινδία αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές αγορές παγκοσμίως, με την εγχώρια επιβατική κίνηση να αυξάνεται κατά περίπου 20% τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, η Boeing αναμένει η χώρα να καταστεί η 3η μεγαλύτερη εμπορική αεροπορική αγορά ως τις αρχές του 2020.

Ωστόσο, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, οι υψηλοί φόροι στα καύσιμα και το αδύναμο εθνικό νόμισμα έχουν πλήξει τη φετινή κερδοφορία των αεροπορικών εταιρειών στην Ινδία, σύμφωνα με το Reuters.

«Στην Ινδία προβλέπεται δραματική πτώση των αεροπορικών τιμών και εκπτώσεις γεγονός που θα πλήξει όλο και περισσότερο τις αεροπορικές εταιρείες», σχολίασε ο Dinesh Keskar, ανώτερος αντιπρόεδρος της Boeing Commercial Airplanes.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι σημαντικό να μπει πειθαρχία στα αεροπορικά εισιτήρια», καθώς αρκετοί εγχώριοι αερομεταφορείς στρέφουν το βλέμμα τους στα δρομολόγια εξωτερικού για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Β.Β.

The post 2.300 αεροσκάφη εκτιμά ότι θα παραδώσει στην Ινδία, ως το 2037, η Boeing appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα