Σε αυτό το γηροκομείο οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι φροντίζουν ορφανά γατάκια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και ζώου είναι μια αμφίδρομα ωφέλιμη και δυναμική σχέση, που επηρεάζεται από συμπεριφορές απαραίτητες για την υγεία και την ευεξία και των δύο. Ένας τέτοιος δεσμός υπάρχει και στο γηροκομείο “Catalina Spring”.

Το γηροκομείο αυτό βρίσκεται στο Oro Valley της Αριζόνα. Γύρω στις 15 Οκτωβρίου οι κάτοικοι έλαβαν κάποιες νέες αφίξεις – αλλά όχι από τις συνηθισμένες.

Οι νέες αφίξεις ήταν κάποια ορφανά γατάκια. Αυτά τα μόλις 2 εβδομάδων μωρά χρειάζονταν βοήθεια και φροντίδα.

Και σχεδόν αμέσως, τα μικρά γατάκια

και οι ηλικιωμένοι έγιναν μια όμορφη παρέα.

“Αυτοί οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι. Δεν εργάζονται. Και μερικές φορές, νιώθουν μοναξιά,” λέει η Rebecca Hamilton, διευθύντρια των υπηρεσιών υγείας στο Catalina Springs. “Έχουν πολλή αγάπη να δώσουν, και θα δεχτούν με ευχαρίστηση άλλη τόση.”

Ήταν ιδέα της Rebecca να πάνε τα γατάκια στο γηροκομείο. Έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με ένα Κέντρο Φροντίδας Ζώων απ’ όταν είδε τα πολλά αιτήματα για βοήθεια στη φροντίδα των γιατιών στο Facebook.

Για να δουν πώς θα αντιδράσουν οι ηλικιωμένοι με τους νέους φιλοξενούμενους, το καταφύγιο έστειλε μόνο δύο γατάκια στο γηροκομείο.

Σε αυτή την ηλικία, τα γατάκια είχαν μόλις ανοίξει τα μάτια τους. Αλλά όταν το έκαναν, είδαν ότι βρίσκονται στο πιο ευχάριστο περιβάλλον.

Η Rebecca είναι περισσότερο από ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα.

“Οι κάτοικοι σώζουν τις ζωές αυτών των ζώων,” λέει. “Έχουν με κάτι να ασχοληθούν και είναι σημαντικό να τα βλέπουν να μεγαλώνουν.”

Μέσα από την αγάπη και την προσοχή τους, τα γατάκια πήραν τα πάνω τους. Όταν δεν είναι μέσα στις αγκαλιές των κατοίκων, παίζουν στην αυλή και κάθονται σε ένα μεγάλο κλουβί.

Αν και τα γατάκια είναι μόνο έξι εβδομάδων, σύντομα θα πρέπει να αφήσουν τους συντρόφους τους. Μόλις τα γατάκια φθάσουν τα δύο κιλά – το οποίο είναι διπλάσιο από το αρχικό τους βάρος – και στειρωθούν, θα μπορούν να δοθούν για υιοθεσία.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το γηροκομείο θα μείνει χωρίς γατάκια.

Με την επιτυχία του προγράμματος, η Rebecca αναμένει πως περισσότερα γατάκια θα είναι ευπρόσδεκτα στο κέντρο διαβίωσης και ελπίζει να εμπνεύσει περισσότερους οίκους ευγηρίας να υιοθετήσουν παρόμοια προγράμματα.

Με δράσεις σαν κι αυτές, μπορούν να σωθούν περισσότερες ζωές. Και θα δοθεί περισσότερη χαρά στις ζωές των ηλικιωμένων.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα