Ένα «τριαντάφυλλο» στα αγκάθια: Διασώθηκε νεογέννητο κοριτσάκι που οι γονείς του το πέταξαν σε θάμνο με αγκάθια και το άφησαν να πεθάνει

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε πεταμένο σε έναν θάμνο με αγκάθια και η αστυνομία υποψιάζεται ότι είναι μια ακόμη περίπτωση γονέων που εγκατέλειψαν το παιδί τους επειδή ήταν θηλυκό ενώ εκείνοι ήθελαν αγόρι.

Το κοριτσάκι βρέθηκε κάτω από το θάμνο γεμάτο με γρατζουνιές, στην πόλη της Una στην Ινδία.

Πιστεύεται ότι η υπόθεση είναι το τελευταίο τραγικό περιστατικό κοριτσιού που απορρίπτεται από την οικογένειά του στην Ινδία.

Το νεογέννητο μωρό διασώθηκε αφ’ ότου ένας περαστικός άκουσε το κλάμα του και το πλησίασε.

Το κοριτσάκι βρέθηκε μέσα στο θάμνο

να αιμορραγεί από τις πληγές που άφησαν τα αγκάθια στο τρυφερό του δέρμα.

Ο περαστικός ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ένα ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα στο σημείο για να μεταφέρει το μωρό στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί είπαν ότι το μωρό θα πέθανε αν δεν είχε βρεθεί από τον περαστικό.

Μετά την αφαίρεση των αγκαθιών από το σωματάκι της, το ιατρικό προσωπικό ανέφερε ότι η μικρή ανακτούσε σιγά σιγά τις δυνάμεις της και χαρακτήρισαν την κατάστασή της σταθερή.

Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει μια έρευνα για τον εντοπισμό των γονιών του μωρού αν και πιστεύουν ότι το πέταξαν σκόπιμα στους θάμνους.

Τα κοριτσάκια θεωρούνται κατάρα και οικονομική επιβάρυνση σε πολλές φτωχές περιοχές της Ινδίας.

Οι οικογένειες φοβούνται ότι πρέπει να πληρώσουν ακριβά δώρα για τους γάμους τους, ενώ τα αγόρια τα θέλουν κυρίως για να φροντίζουν τους γονείς τους στα γηρατειά τους.

Η UNICEF εκτιμά ότι πάνω από 50 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες είναι τα θύματα της βρεφοκτονίας και των εκτρώσεων λόγω επιλογής φύλου στην Ινδία.

Είναι λυπηρό να βλέπουμε στις μέρες μας πως υπάρχουν χώρες στις οποίες οι γυναίκες όχι μόνο δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες, αλλά απορρίπτονται πριν ακόμα γεννηθούν.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα