Πώς θα ζούσαν και τι θα έκαναν σήμερα οι διάσημοι ήρωες της Disney

Το νέο πρότζεκτ του Tom Ward παρουσιάζει τους ήρωες μερικών πολύ διάσημων ταινιών της Disney τοποθετημένους στο σήμερα και οι εικόνες του είναι αναμφίβολα γροθιά στο στομάχι αφού κάθε άλλο παρά αθωότητα εκπέμπουν.

Ο εικονογράφος που ζει στο Λονδίνο φαντάστηκε πώς θα ήταν η ζωή χαρακτήρων όπως ο Σίμπα, η Άριελ, ο Ντάμπο το Ελεφαντάκι, ο Πίτερ Παν, ο Αλαντίν, ο Πινόκιο και πολλοί άλλοι, αν οι ιστορίες τους διαδραματίζονταν

στο 2017, με τα κινητά τηλέφωνα, την μόλυνση του περιβάλλοντος, την λαθροθηρία, την μανία για υγιεινή διατροφή και την γενικότερη ανθρωπιστική κρίση να κυριαρχούν στην καθημερινότητα. «Αναρωτήθηκα πράγματα όπως, “Τι θα έκαναν ο Σίμπα ή ο Τίγρης σήμερα;” ή “Οι άνθρωποι θα άφηναν όντως ένα παράξενο αγόρι να πετάξει μες στην κρεβατοκάμαρά τους”;. Οι απαντήσεις με βοήθησαν να επεξεργαστώ την ιδέα για κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά», εξηγεί ο ίδιος.

Όπως λέει ανέκαθεν του άρεσαν τα κινούμενα σχέδια που δείχνουν οικεία αλλά έχουν να πουν και κάτι διαφορετικό και κάπως έτσι φαντάστηκε και τους ήρωες της Disney στο σήμερα. «Ήθελα να επικοινωνήσω μερικά ζητήματα για τα οποία έχω έντονα συναισθήματα, όπως για παράδειγμα τα ζώα στο τσίρκο, την περιβαλλοντική μόλυνση και το εμπόριο ελεφαντόδοντου, συνδυάζοντας οικείες εικόνες με ένα πιο σκοτεινό ύφος», σημειώνει ο Tom Ward.

Στα αγαπημένα του σκίτσα συγκαταλέγει αυτό με τον υπηρέτη LeFou και τον Gaston από την ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» να γιορτάζουν στο Pride κι εκείνο με τον Ρομπέν των Δασών να προσπαθεί να αντεπιτεθεί σε δύο κυνηγούς αλεπούδων. Ωστόσο, περισσότερο από όλα ξεχωρίζει το σκίτσο από την ταινία «Το σπαθί του βασιλιά Αρθούρου». «Αν έπρεπε να διαλέξω θα επέλεγα τον Αρθούρο για το μήνυμα πως είναι τόσο απορροφημένος στο τηλέφωνό του που δεν συνειδητοποιεί τις πραγματικές δυνατότητες που έχει στη ζωή», καταλήγει.

Πηγή : lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα