Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γεμιστές πιπεριές με κιμά, φέτα και αμπελόφυλλα!

Υλικά συνταγής

12 χρωματιστές μετρίου μεγέθους πιπεριές10-12 αμπελόφυλλα ζεματισμένα1-1/4 φλ. ελαιόλαδο350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα4 ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες1 κολοκύθι1 μελιτζάνα2 φλ. ρύζι Καρολίνα1/2 φλ . τρίμματα φέτας ή κεφαλοτύρι1 ματσάκι δυόσμο1/2 ματσάκι μαϊντανό2 κ.σ. φρυγανιά1 κ.σ. ζάχαρηαλάτιπιπέρι

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε όλα τα λαχανικά, τ’ ανοίγουμε. Κόβουμε μία φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και τις μεμβράνες.

Μόλις αδειάσουμε τα λαχανικά ξεκινάμε

τη γέμιση. Τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκύθι και την μελιτζάνα.

Αλέθουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες.

Κρατάμε το ½ της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2΄-3΄, να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το ½ της αλεσμένης ντομάτας και 2 φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση.

Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά. Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα ¾ γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1φλ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά ώστε να έχουν υγρασία και να ψηθεί σωστά η γέμιση.

Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ μεγάλο ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.

Πηγή: argiro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα