Η Σάσα Σταμάτη εξομολογείται: Το παρατσούκλι της στο σχολείο και το λόγο που φορούσε πιτζάμες μέσα από τα ρούχα της

Η Σάσα αγχώνεται όταν βλέπει κασετοφωνάκι. Μπορεί η ίδια να είναι άμεση και χωρίς ενδοιασμούς στις ερωτήσεις που κάνει όταν βγαίνει για ρεπορτάζ, αλλά στον απέναντι ρόλο μοιάζει κάπως μαζεμένη. Προτιμά να ρωτά παρά να απαντά.

Γιατί η Σάσα εκτός δουλειάς ναι μεν είναι η ίδια Σάσα που έχουμε γνωρίσει, αλλά με πολλές επιπλέον πτυχές, που δεν βλέπεις στη μικρή οθόνη. Ρομαντική. Από τα κορίτσια που ονειρεύονται έναν έρωτα «για πάντα». Ένα μεγάλο παιδί… που, όταν βρει παιδιά φίλων της, παίζει μαζί τους όχι από υποχρέωση, αλλά με αυθεντικό ενθουσιασμό, ενώ στο κομοδίνο της, στο ίδιο εφηβικό δωμάτιο με το κρεβάτι από σουηδικό ξύλο που κοιμάται χρόνια τώρα, έχει μια κούκλα, την Ντόρα τη Μικρή Εξερευνήτρια. Μερικές φορές που είναι αγχωμένη ή απογοητευμένη τής μιλάει.

Ο πατέρας της είχε εταιρεία με γερανούς στη Μάνδρα. Η μαμά της κλασική νοικοκυρά, κολόνα της οικογένειας. Μεγάλωσε όμορφα. Όχι πλουσιοπάροχα, αλλά δεν έλειψε τίποτα σε εκείνη και τον ένα χρόνο μεγαλύτερο αδελφό της (που έχει φορτηγά και καμαρώνει για τη Σάσα, μάλιστα φέτος πήγε μαζί της στη Χινίτσα και γνώρισε τους συναδέλφους της). Ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός η Σάσα. Οι καθηγητές το τελευταίο δεκάλεπτο την ανέβαζαν στον πίνακα και έκανε μιμήσεις – και έτσι έπαιρνε τα 14άρια στα μαθήματα, για να περνά άνετα τις χρονιές. Δεν διάβαζε πολύ, βαριόταν. Και δεν ήταν η ωραία ψηλή ξανθιά του σχολείου. «Καμία σχέση» λέει γελώντας. Ντρεπόταν για τα πολύ αδύνατα πόδια της και πήγαινε στο σχολείο φορώντας μέσα από τα ρούχα πιτζάμες για να δείχνει πιο γεμάτη. Οι συμμαθητές τη φώναζαν «Όλιβ». Η φιλενάδα του Ποπάι ήταν ψηλή και λίγο άχαρη. Το παρατσούκλι, πάντως, δεν ενοχλούσε τη Σάσα, που βέβαια δεν αισθανόταν και πολύ ψηλή τότε, γιατί η κολλητή της, η Κατερίνα, της έριχνε ένα κεφάλι. Σειρά μου να γελάσω όταν μου το λέει. «Όταν μπήκα στη δουλειά, κατάλαβα πως είμαι και εγώ πολύ ψηλή. Μάλιστα, πρόσφατα σταμάτησα να φοράω τακούνια γιατί το θέαμα είναι άχαρο, το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες είναι λίγο εξωγήινο… Πολλές φορές στα events δεν θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί μου γι’ αυτό το λόγο» λέει με ειλικρίνεια. Της λέω να της βάλω ένα κρασί. Δεν πίνει, μου λέει. Και όταν βγαίνει στα μπουζούκια; «Αναψυκτικό!». Ξαναγελάμε. Φτιάχνουμε έναν εσπρέσο, κι ας κοντεύει 23.00 το βράδυ. Παραμένει υπερκινητική, όπως ήταν παιδί. Πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο, αλλά εκεί που σου σπάει τα νεύρα, εκεί και την αγαπάς. Η Σάσα έχει έναν αυθορμητισμό παιδικό.

πηγη:peoplegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα