Άνδρας πηδάει μέσα σε απαγορευμένη περιοχή του ζωολογικού κήπου για να σώσει έναν χιμπατζή

Όλοι μας έχουμε βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με διλήμματα, όμως όταν το δίλημμα είναι αν θα σώσουμε ή όχι τη ζωή κάποιου, τότε ξέρουμε ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρουμε.

Το 1990, κατά την επίσκεψη του στο ζωολογικό κήπο του Ντιτρόιτ με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, ένας οδηγός φορτηγού που ονομάζεται Rick Swope πήγε να βοηθήσει έναν από τους χιμπατζήδες που είχε πέσει σε ένα βαθύ χαντάκι.

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι χιμπατζήδες δεν μπορούν να κολυμπήσουν και συνήθως φοβούνται το νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χιμπατζής, που ονομάζεται Jo-Jo, πάλευε με ένα άλλο αρσενικό και προσπαθούσε να του ξεφύγει. Όμως οι χιμπατζήδες δεν είναι σε θέση να κολυμπήσουν ή να επιπλεύσουν, και η πτώση τους στο νερό θα μπορούσε εύκολα να αποδειχθεί μοιραία.

Οι χιμπατζήδες είναι επτά φορές πιο δυνατοί από τον άνθρωπο. Ωστόσο, ο Swope δεν σκέφτηκε τη δική του ασφάλεια όταν είδε πως η ζωή του χιμπατζή ήταν σε κίνδυνο.

«Οι υπόλοιποι απλά χάζευαν τον χιμπατζή να πνίγεται,» δήλωσε ο Swope στη Deseret News . «Όταν έπεσε μέσα στο χαντάκι τη δεύτερη φορά, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι.»

Παρά το γεγονός ότι ένας υπάλληλος του ζωολογικού κήπου τον είχε προειδοποιήσει να μην πέσει,ο Swope έπεσε μέσα στο νερό για να σώσει τον Jo-Jo.

Ο Swope κατάφερε να σύρει τον χιμπατζή βάρους 60 κιλών πάνω στο ύψωμα και να ξεφύγει από το χαντάκι πριν συμβεί οτιδήποτε.

Και ο Jo-Jo, ευτυχώς, επέζησε.

«Όταν τον ανέβασα στο ύψωμα δεν κουνιόταν,» είπε ο Swope στο Animal Planet. «Ήταν πολύ ήσυχος, αλλά όταν γύρισε για να με κοιτάξει ήξερα ότι ήταν ακόμα ζωντανός.»

«Ξέρω ότι αυτό που έκανα ήταν επικίνδυνο, αλλά όταν κοίταξα τον χιμπατζή στα μάτια, ήταν σαν να μου έλεγε,“δεν θα με βοηθήσει κανείς;”» είπε ο Swope.

Το βίντεο του Swope μας δείχνει ότι πρέπει πάντα να βοηθάμε μια ψυχή που κινδυνεύει, είτε πρόκειται για άνθρωπο είτε για ζώο.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα