Βόλος: Καταστηματάρχης λιποθύμησε όταν είδε τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Επεισοδιακή ήταν η «επίσκεψη» υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα σε κατάστημα στον Βόλο.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, κλιμάκια της Υπηρεσίας προχώρησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, προπαραμονή Χριστουγέννων, σε φορολογικούς ελέγχους και μοίρασαν πρόστιμα συνολικού ποσού 1.500 ευρώ.

Στο στόχαστρο των ελεγκτών βρέθηκαν κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα κλιμάκια «επισκέφθηκαν» καφέ, μπαρ, εστιατόρια, καθώς και κέντρα

αισθητικής και κομμωτήρια, όπου διενεργήθηκαν εξονυχιστικοί έλεγχοι στα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων, για την έκδοση αποδείξεων, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, σε μία περίπτωση επαγγελματίας αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση.

Οι ελεγκτές βρέθηκαν τελικά να τηλεφωνούν στο ΕΚΑΒ για βοήθεια.

Άλλοτε ως πελάτες, άλλοτε με αιφνιδιαστικές επισκέψεις ή ελέγχους στους επισκέπτες των καταστημάτων, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας έλεγξαν πάνω από δέκα καταστήματα και εντόπισαν παραβάσεις σε τουλάχιστον τέσσερα από αυτά.

Τρία καφέ και ένα κομμωτήριο κλήθηκαν τελικά να πληρώσουν πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.500 ευρώ για μη έκδοση συνολικά 20 αποδείξεων.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν επιβλήθηκε το μέτρο αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα