Το "Τσίρκο των Χριστουγέννων" και η "Πλατεία του Άη Βασίλη" φέρνουν γιορτινό κλίμα στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Στον...αστερισμό των Χριστουγέννων εισέρχεται και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος διοργανώνει φέτος πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για την εορταστική περίοδο.

Η πρώτη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Πάρκο Ελπίδος στις Συκιές, παρουσία ενός πολύχρωμου χριστουγεννιάτικου τσίρκου, του Κirko, με εντυπωσιακά ξωτικά, κλόουν, ξυλοπόδαρους και επιδέξιους ζογκλέρ. Τις εκδηλώσεις θα ντύσουν μουσικά η φιλαρμονική του δήμου και η παιδική χορωδία.

"Σχεδιάζουμε πολλά για φέτος. Τοποθετήθηκαν

πολλά καινούρια χριστουγεννιάτικα φωτιστικά. Αυτά μπήκαν κατά κύριο λόγο στην περιοχή της Νεάπολης, στους άξονες της Ανδρέα Παπανδρέου, της Βενιζέλου και της Παναγή Τσαλδάρη. Θα γίνει, επίσης, γενική συντήρηση χριστουγεννιάτικου διακόσμου στις Συκιές, στον Άγιο Παύλο και στα Πεύκα" τόνισε στο Thestival.gr o δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, θα στηθούν όπως κάθε χρόνο, χριστουγεννιάτικα δέντρα σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση σε κάθε κοινότητα με χορούς, τραγούδια, κάλαντα πυροτεχνήματα και κεράσματα.

"Οι φιλαρμονικές και οι ορχήστρες των δημοτικών μας Ωδείων θα κρατάνε τρίωρο πρόγραμμα, όπως και τα χορευτικά μας συγκροτήματα. Επίσης, σε κάθε παιδικό σταθμό και σε κάθε ένα από τα εννιά ΚΑΠΗ, θα γίνει και μια χριστουγεννιάτικη γιορτή" πρόσθεσε.

Στην περιοχή της Νεάπολης, η πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) θα μετατραπεί σε "Πλατεία του Αη Βασίλη". Εκεί, το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου το πρωί, ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών θα περιμένει στο σπιτάκι του για να παραλάβει τις ευχές των μικρών μας φίλων, αλλά και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά, αστείοι διαγωνισμοί αλλά και θεατρικά σκετσάκια θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο ξεφάντωμα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, προάγγελος των εκδηλώσεων αποτελούν οι αθλητικοί αγώνες με τη συμμετοχή των παιδιών των Κ.Δ.Α.Π. Μαζικού Αθλητισμού και Αθλητικών Συλλόγων, στο πλαίσιο των «Τουρνουά Αγάπης», κατά τα οποία συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, λαμβάνει χώρα το τουρνουά Κολύμβησης, στις 6 μ.μ., στο Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7), ενώ τη σκυτάλη παίρνει αύριο, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, το τουρνουά Μπάσκετ, στις 10 π.μ., στο Κλειστό Γήπεδο Επταπυργίου (Επταπυργίου 150).

Keywords
Τυχαία Θέματα