Οι υποψήφιοι στις εκλογές του ΒΕΘ παρουσιάζουν τις θέσεις τους στο Thestival

Στις κάλπες προσέρχονται για ένα τριήμερο και οι βιοτέχνες στη Θεσσαλονίκη.

Στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

και οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7.30 έως τις 17:30.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΒΕΘ θα απαρτίζεται από 41 μέλη, εκ των οποίων 27 θα είναι από το Τμήμα Βιοτεχνών και 14 από το Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ταμειακώς ενήμεροι και έχει παρέλθει ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο.

Τα μέλη του ΒΕΘ θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε υποψήφιους προέδρους και συγκεκριμένα τους: Παναγιώτη Παπαδόπουλο με τον συνδυασμό «Βιοτεχνική Συμμαχία», Αθανάσιο Νικολόπουλο με τον συνδυασμό «Βιοτεχνική Συνεργασία», Ιωάννη Φωτιάδη με τον συνδυασμό «Ένωση Βιοτεχνών – Νέοι Ορίζοντες», Παύλο Κολοβό με τον συνδυασμό «Βιοτεχνική Αλληλεγγύη» και Πασχάλη Κυριακού με τον συνδυασμό «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση μικρών και αυτοαπασχολούμενων βιοτεχνών Θεσσαλονίκης».

Το Thestival.gr κάλεσε τους υποψήφιους προέδρους να καταθέσουν τις θέσεις και τις προτεραιότητές τους για το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και σας τις παρουσιάζει:

Παναγιώτης Παπαδόπουλος - Βιοτεχνική Συμμαχία

Εκλογές ΒΕΘ: H συμμετοχή είναι δύναμη

Στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία να εκλεγούν ικανοί άνθρωποι της αγοράς, που θα μπορέσουν να υπηρετήσουν με γνώση και αφοσίωση τον επιμελητηριακό θεσμό και να εκπροσωπήσουν αποτελεσματικά τον επιχειρηματικό κόσμο, σε μια περίοδο καμπής για την αγορά, για την ανάπτυξη, για την ελληνική οικονομία.

Όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, το ΒΕΘ λειτούργησε ως καθημερινός σύμμαχος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στηρίξαμε τον αγώνα επιχειρηματιών και εργαζομένων, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία, αναπτύσσοντας διασυνοριακές συνεργασίες, δράσεις εξωστρέφειας και δικτύωσης, υλοποιώντας προγράμματα επιμόρφωσης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων, δημιουργώντας γόνιμες συνέργιες με την τοπική αυτοδιοίκηση, με πανεπιστήμια, με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Και αυτό το καθήκον θα συνεχίσουμε, ως ‘Βιοτεχνική Συμμαχία’ να υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα και τα επόμενα χρόνια.

Η ‘Βιοτεχνική Συμμαχία’ δεσμεύεται για την επόμενη τετραετία πέρα από την προφανή συνέχιση του έργου της, για:

Την υλοποίηση Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων, η οποία στοχεύει να λειτουργήσει επικουρικά ώστε νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στην Ελλάδα παράγοντας και καινοτομώντας.

Την ενίσχυση της εξωστρέφειας των βιοτεχνικών επιχειρήσεων, που αποτελεί το σίγουρο μονοπάτι για την έξοδο από την κρίση.

Την εκπαίδευση των επιχειρηματιών με σεμινάρια και ημερίδες για την προσαρμογή των μελών του ΒΕΘ στις νέες και σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Την πιστοποίηση τεχνικών επαγγελμάτων σε συνεργασία με τον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης (ΔΙΦΟΠ).

Την υπηρεσιακή αναβάθμιση στην προσπάθεια για ακόμη καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Η συμμετοχή και η ψήφος αποτελεί τη δύναμη για όλους μας.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι πως καμία ψήφος δεν περισσεύει, η απάθεια και η ηττοπάθεια δεν αποτελεί επιλογή των επιχειρηματιών.

Αθανάσιος Νικολόπουλος - Βιοτεχνική Συνεργασία

Τα τελευταία 8 χρόνια η χώρα μας βιώνει παρατεταμένη ύφεση, οδηγώντας ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, και με κύριο «παραλήπτη» τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους - βιοτέχνες τους οποίους και εκπροσωπούμε. Στο διάστημα αυτό υπήρξε «αφανισμός» κάθε επιχειρηματικής δράσης. Περί τις 250.000 επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο με απώλεια περίπου 800.000 θέσεων εργασίας. Απόρροια όλων των προηγούμενων είναι οι αυτοαπασχολούμενοι - βιοτέχνες, οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να έχουν πληρώσει ακριβά το τίμημα των πολιτικών χειρισμών και των μνημονίων διαχρονικά. Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους και να μας ωθήσουν σε μεγαλύτερη πίεση για τη διεκδίκηση των πάγιων αιτημάτων μας. Ο συνδυασμός της “Βιοτεχνικής Συνεργασίας” όλα αυτά τα χρόνια έχει παραμείνει πιστός στις αρχές του, με αίσθημα ευθύνης, συνέπεια, αγωνιστικότητα και προτάσεις, συνεχίζοντας αδιάκοπα τον αγώνα για την προάσπιση και επίλυση των προβλημάτων, υποστηρίζοντας με καίριες θέσεις στην αναβάθμιση του ρόλου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Η πορεία της “Βιοτεχνικής Συνεργασίας” είναι έξω από κομματικές σκοπιμότητες στεκόμενη κριτικά, με θετικό πρόσημο σ’ όλες τις επιλογές των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις εκλογές του ΒΕΘ αλλά και τις κυβερνητικές αποφάσεις, αναγνωρίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά πεπραγμένα με γνώμονα πάντοτε όλων των παραπάνω. Συναισθανόμενη το μέγεθος της ευθύνης, καταθέτει ένα Ακομμάτιστο Ψηφοδέλτιο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα πρόσωπα δεν έχουν πολιτική ταυτότητα και πλαίσιο αρχών και προτάσεων.

Οι τρεις στόχοι της Βιοτεχνικής Συνεργασίας στις επικείμενες εκλογές

Την ανάκτηση του ρόλου του ΒΕΘ στη συνείδηση του βιοτέχνη αλλά και τον λόγο εγγραφής του σ’ αυτό.

Τον ουσιαστικό και συμβουλευτικό ρόλο του ΒΕΘ προς την πολιτεία με τεκμηριωμένες εισηγήσεις συμβουλευτικού - γνωμοδοτικού χαρακτήρα για θέματα πρωτογενούς παραγωγής, μεταποίησης και παροχής υπηρεσιών.

Το ΒΕΘ βασικός εταίρος για την αναδιανομή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και αποτύπωση των αναγκών των επαγγελμάτων της Μεταποίησης-Παροχής. Βασικό «εργαλείο» για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων στην οκταετή περίοδο της κρίσης και την πραγματική στήριξη αυτών.

Θέσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βιοτεχνικός κόσμος

Ασφαλιστικό, Φορολογικό.

Ακατάσχετος Επιχειρηματικός Λογαριασμός.

Πάγωμα Ληξιπρόθεσμων Οφειλών.

Εξωδικαστική Ρύθμιση Ιδιωτικού Χρέους.

Θέματα Χρηματοδότησης & Αναπτυξιακής Πολιτικής.

Διαχείριση Κόκκινων Επιχειρηματικών Δανείων, Παραεμπόριο.

Λειτουργία αγοράς τις Κυριακές, Εκπτώσεις, Επιτροπή Ανταγωνισμού.  Αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, προώθηση των προϊόντων του Νομού Θεσσαλονίκης στις ευρύτερες αγορές.

Δημιουργία Προγράμματος Στήριξης Νέων Επιχειρήσεων και Παροχής Συμβουλευτικής Υποστήριξης στους Νέους Επιχειρηματίες.

Τη Στήριξη και Καθοδήγηση των επιχειρήσεων για την ένταξή τους στην Εκθεσιακή Πολιτική του ΒΕΘ.

Την Εκπαίδευση Επιχειρηματιών μέσω της δημιουργίας Νέου Κύκλου Σεμιναρίων με βάση την εξέλιξη και τις απαιτήσεις του βιοτεχνικού κόσμου.

Σύνδεση της Παραγωγής με τη Γνώση μέσω της Δικτύωσης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ΠΑ.ΜΑΚ και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης ΑΤΕΙΘ.

Τη Δημιουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων - Υποστήριξη για θέματα Νομικά, Ασφαλιστικά, Φορολογικά, Αδειοδότησης Επιχειρήσεων, Εκθεσιακή Πολιτική και τέλος ενίσχυση των υπηρεσιών του ΓΕΜΗ που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις.

Δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης των μελών για την αγορά και τη δυναμική των επαγγελμάτων στο Νομό Θεσσαλονίκης για τις νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις και την προοπτική αυτών. Η ¨Βιοτεχνική Συνεργασία¨ με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ δεσμεύεται για ενεργή παρέμβαση σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους αυτοαπασχολούμενους, τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες βιοτεχνικές επιχειρήσεις για αναβάθμιση του ρόλου του Επιμελητηριακού θεσμού, των υπηρεσιών που παρέχει το ΒΕΘ, με πλήρη διαφάνεια στη δράση, συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τους συνδικαλιστικούς φορείς και καθορισμό συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΘ. Στην Ελλάδα της κρίσης οποιαδήποτε εθνική στρατηγική πρέπει και οφείλει να εστιάζει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της εθνικής μας οικονομίας. Αυτές είναι που μπορούν να σηκώσουν και πάλι στις «πλάτες» τους τον εθνικό στόχο για επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΒΕΘ θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις λήψεις αποφάσεων της πολιτείας επί των θεμάτων που το αφορούν καθώς και να εντοπίζει τα απαραίτητα βήματα για τη μεγαλύτερη «θωράκιση» των βιοτεχνικών επιχειρήσεων.

Ιωάννης Φωτιάδης – Ένωση Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες

Στόχος μας ένα αξιόπιστο ΒΕΘ, «ασπίδα» προστασίας για τα μέλη του

Σε μία κρίσιμη οικονομική συγκυρία ο βιοτεχνικός κόσμος καλείται στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου να εκλέξει τους εκπροσώπους του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Με την ψήφο του θα αποφασίσει εάν θέλει ένα Επιμελητήριο το οποίο θα κινείται στα πλαίσια ενός… διακοσμητικού ρόλου –όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα- ή θα λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο και συμπαραστάτης του κάθε επαγγελματία, του κάθε βιοτέχνη.

Εμείς, η «Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες», συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές, αποφασισμένοι να ξαναχτίσουμε ένα Επιμελητήριο αξιόπιστο, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις, «ασπίδα» προστασίας για τις επιχειρήσεις –μέλη του. Και καλούμε τους συναδέλφους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες -που θα βρίσκονται, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, από τις 07.30 έως τις 17.30- και να ψηφίσουν για την «αλλαγή σελίδας» στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Με μια καθαρή πρόταση και έχοντας συγκροτήσει έναν δυναμικό συνδυασμό έχουμε θέσει ως προτεραιότητα να ξανακάνουμε το Επιμελητήριό μας Αξιόπιστο, Πρωταγωνιστή στις εξελίξεις, Αρωγό στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις –μέλη του για να αντεπεξέλθουν στα μεγάλα προβλήματα για τα οποία η απερχόμενη διοίκηση αδιαφόρησε επιδεικτικά.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας απαρτίζουν επιχειρηματίες με μακρά επιμελητηριακή και επαγγελματική εμπειρία, αλλά και νέοι συνάδελφοι οι οποίοι λειτουργούν χωρίς συντεχνιακές και καθεστωτικές αντιλήψεις, βάζοντας στο κέντρο των προτεραιοτήτων τους τον βιοτέχνη και τον ελεύθερο επαγγελματία, καθώς πιστεύουμε πως ο πρόεδρος και η διοίκηση του Επιμελητηρίου πρέπει να υπηρετούν τους επιχειρηματίες και τα μέλη του και όχι να «χτίζουν» καριέρες πάνω σε αυτό.

Στόχος μας είναι να εξέλθει το ΒΕΘ από την απραξία και την αδιαφάνεια στην οποία οδηγήθηκε με ευθύνη του απερχόμενου προέδρου ο οποίος όχι μόνο δεν υλοποίησε τα όσα είχε υποσχεθεί το 2011, αλλά κατάργησε δομές οι οποίες λειτουργούσαν προς όφελος των μελών μας, όπως για παράδειγμα, τα γραφεία ενημέρωσης των μελών του Επιμελητηρίου για χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και για θέματα φορολογικά, οικονομικά και νομικά. Παρελθόν αποτελεί ακόμη και η κάρτα μέλους που προσέφερε υπηρεσίες κοινωνικού, ιατρικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, ενώ παραμένει γιαπί το κτίριο πολλαπλών χρήσεων του Επιμελητηρίου, στη Σίνδο, το οποίο θα μπορούσε να παρέχει πλήθος υπηρεσιών προς τα μέλη του ΒΕΘ προβάλλοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του.

Στις προτεραιότητές μας είναι, επίσης, η στήριξη των επιχειρήσεων –μελών μας που λειτουργούν στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, για τις οποίες δεν έκανε τίποτα απολύτως ο απερχόμενος πρόεδρος. Επίσης, θα δώσουμε έμφαση στη διοργάνωση στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών που θα ανοίγουν νέους ορίζοντες για τους συναδέλφους και δεν θα μετατρέπονται σε… ταξιδάκια αναψυχής με συνταξιούχους.

Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναχτίσουμε το Επιμελητήριό μας, προάγοντας τον συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο του. Στόχος μας είναι ένα ΒΕΘ ανοιχτό σε όλα τα μέλη που θέλουν να ενημερώνονται διαρκώς και δωρεάν για νομικά, ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα, καθώς επίσης και για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Στις προτεραιότητές μας είναι, επίσης, και η αναζήτηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που συνθλίβουν τους βιοτέχνες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, με κυριότερα την έλλειψη ρευστότητας και τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς την Εφορία, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τις τράπεζες. Παράλληλα θα εντείνουμε τις πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία ζητώντας γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών, σταθερό φορολογικό πλαίσιο, μείωση της γραφειοκρατίας, βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα και των υπηρεσιών του που σχετίζονται με τη λειτουργία των επιχειρήσεων, επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. Δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα του επιχειρηματία, θα προχωρήσουμε και στη συγκρότηση ειδικού τμήματος που θα συνδράμει τα μέλη στη διεκδίκηση απαιτήσεων από φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η πορεία μας, όλα αυτά χρόνια, διακρίνεται από συνέπεια λόγων και έργων. Ενόψει των εκλογών ζητούμε από τους συναδέλφους να μας δώσουν τη δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας από το «τιμόνι» του ΒΕΘ, ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας το οποίο έχει στο κέντρο τους ίδιους. Μακριά από εμάς οι καθεστωτικές αντιλήψεις και οι δημόσιες σχέσεις για προσωπικά οφέλη. Στο επίκεντρό μας είναι όλοι οι βιοτέχνες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες του νομού μας.

Επιγραμματικά το πρόγραμμα δράσης της Ένωσης Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες «συμπυκνώνεται» σε 13 βασικούς άξονες οι οποίοι κωδικοποιούνται ως ακολούθως:

Ενεργή συμμετοχή του ΒΕΘ σε αναπτυξιακά κοινοτικά προγράμματα.Δημιουργία γραφείων για δωρεάν ενημέρωση των μελών σχετικά με θέματα νομικά, ασφαλιστικά και φορολογικά, αλλά και για τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία (πχ ΕΣΠΑ).Ολοκλήρωση του «Στρατηγείου του Βιοτέχνη» στη Σίνδο.Εκπόνηση και δημοσιοποίηση μελετών για αγορές στις οποίες υπάρχουν ευκαιρίες για προϊόντα και υπηρεσίες των μελών μας.Επιδότηση μελών για συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις.Διοργάνωση στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών.Προβολή τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων.Συγκρότηση ειδικού τμήματος για τη διεκδίκηση απαιτήσεων από το Δημόσιο.Επίλυση προβλημάτων που δημιουργούν η γραφειοκρατία και η πολυνομία.Εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών.Μείωση του κόστους λειτουργίας του Κέντρου Διαμεσολάβησης.Πρόταση στην ΚΕΕΕ για μείωση της συνδρομής προς το ΓΕΜΗ.Ανοιχτή «γραμμή» με τα 27 σωματεία - μέλη. Σε κάθε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΘ θα καλείται το «τιμώμενο» σωματείο και θα ενημερώνεται το Σώμα για θέματα που απασχολούν τον κλάδο τον οποίο εκπροσωπεί.

Διεκδικούμε την ηγεσία του Επιμελητηρίου μας για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Για να υλοποιήσουμε δράσεις που έχουν ως προτεραιότητα τους συναδέλφους οι οποίοι δίνουν μάχη για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των οικογενειών τους.

Παύλος Κολοβός – Βιοτεχνική Αλληλεγγύη

Πρώτη δύναμη στο Β.Ε .Θ. η Βιοτεχνική Αλληλεγγύη

Φίλε Βιοτέχνη θα κληθείς να είσαι ψηφοφόρος για την ανάδειξη του νέου Δ. Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Ελπίζουμε ότι αυτή την φορά, μακριά από πολιτικές και συνδικαλιστικές αυθαιρεσίες να κρίνεις αξιοκρατικά, υπεύθυνα και με περίσκεψη για το μέλλον του Επιμελητηριακού θεσμού.

Είναι στο δικό σου χέρι, στη σκέψη σου, στην έκφρασή σου να δώσεις μία άλλη διάσταση στο θεσμό, που να στηρίζεται στη συμμετοχική διαδικασία.

Είναι στο δικό σου χέρι φίλε και συνάδελφε να βάλεις ένα τέλος στη σημερινή εικόνα του Επιμελητηρίου (που μένει θεατής, στη μεγάλη οικονομική κρίση της χώρας), και να αλλάξεις την συντεχνιακή και σωματειακή φιλοσοφία που επικρατεί.

Έχεις την ευκαιρία να αναδείξεις ένα πρόεδρο, που θα είναι πρώτος μεταξύ ίσων και θα σέβεται, πάνω από όλα τον κυρίαρχο ρόλο του Διοικητικού Συμβουλίου, ταυτόχρονα θα είναι υπηρέτης και διεκδικητής των συμφερόντων του Βιοτεχνικού Κόσμου.

Η αναβάθμιση φίλε και συνάδελφε του επιμελητηριακού θεσμού και του Διοικητικού Συμβουλίου σε ποιότητα, σε επίπεδο και αισθητική, έτσι ώστε ο θεσμός να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μικρομεσαίων και στον διεκδικητικό του ρόλο απέναντι στις κυβερνήσεις. Μπορεί να γίνει μόνο με τη δική σου θέληση και με τη δική σου δράση και συμμετοχή.

Η Βιοτεχνική Αλληλεγγύη θα αποκαταστήσει το κύρος του Επιμελητηριακού Θεσμού, και θα περιορίσει τις σπατάλες.

Θα ενισχύσει τους δημοκρατικούς αγώνες και θα επιβάλει την διαφάνεια.

Θα πάρει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σε συνεργασία με την πολιτεία και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αποκλειστικός στόχος μας θα είναι η απορρόφηση και υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ κλπ), με προταιρεότητα στις καινοτόμες επενδύσεις.

Θα αυξήσουμε τα κονδύλια για την εκθεσιακή δράση.

Θεωρούμε αναγκαία την ίδρυση βιοτεχνικής βιβλιοθήκης με έδρα τα γραφεία του επιμελητηρίου με βιβλιογραφία οικονομικών και βιοτεχνικών θεμάτων.

Θα επανεξετάσουμε τις συνθήκες και την προοπτική της δημιουργίας του εκθεσιακού κέντρου σε συνεργασία με το υπουργείο ανάπτυξης και τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ. Εάν το κράτος δεν ανταποκριθεί θα ακυρώσουμε το έργο!

Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης, σε θέματα τοπικής κοινωνίας και ανάπτυξης.

Πασχάλης Κυριακού – Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση μικρών και αυτοαπασχολούμενων βιοτεχνών Θεσσαλονίκης

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται στο μικρό και αυτοαπασχολούμενο βιοτέχνη και επαγγελματία που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στην αγορά έχοντας να αντιμετωπίσει από τη μια τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων και από την άλλη τους υπέρογκους φόρους και ταυτόχρονα παλεύει να αποπληρώσει τα υπέρογκα χρέη που σωρεύονται προς το δημόσιο, τις τράπεζες, τους προμηθευτές.

Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι αυξανόμενα κερδοφόροι ισολογισμοί τους στα χρόνια της κρίσης είναι ευθέως ανάλογοι με τα αυξανόμενα λουκέτα των μικρομάγαζων.

Αυτοί που τσακίζονται από την κυβερνητική πολιτική, όποιος και αν είναι ο διαχειριστής, είμαστε εμείς οι μικροί βιοτέχνες και επαγγελματίες.

Η επίθεση και το τσάκισμα δεν αφορά μόνο τη δουλειά μας, αλλά επηρεάζει το σύνολο της ζωής μας, την οικογένειά μας, το μέλλον των παιδιών μας και τα μέτρα θα συνεχίσουν και μετά το «τέλος» των μνημονίων γιατί αυτά αποτελούν στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και έχουν εφαρμοστεί πριν το ξέσπασμα της κρίσης σε χώρες που δεν είχαν μνημόνια.

Η παράταξή μας είναι η μόνη δύναμη που έχει αγωνιστική, διεκδικητική κατεύθυνση και θα αποκαλύπτει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που απεργάζονται οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και σιγοντάρουν οι «αξιόπιστοι συνομιλητές» τους, όπως αυτοπαρουσιάζονται τα ίδια τα επιμελητήρια όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή οι φορείς που υποτίθεται ότι προστατεύουν τα συμφέροντά μας.

Θεωρούμε ότι η μόνη λύση είναι η οργάνωση και ο αγώνας όλων όσων έχουμε πληγεί από την κρίση και είμαστε πολλοί, όχι μόνο οι μικροί βιοτέχνες και επαγγελματίες αλλά και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί αγρότες.

Συνάδελφε, η ηττοπάθεια και η αδράνεια, δεν βγάζουν πουθενά.

Κανείς ποτέ δεν χάρισε σε κανέναν τίποτα, όλα κατακτώνται με συμμετοχή και αγώνα.

Keywords
εκλογες, βεθ, εκλογες 2012, βεθ, θεσεις, θεσσαλονικη, συμμετοχή, αφοσίωση, ελλαδα, ηττοπάθεια, νικολοπουλος, γνώμονα, σημαίνει, εκπτωσεις, ΑΠΘ, γεμη, δικη, δραση, ΔΕΘ, τραπεζες, κεεε, επηρεάζει, λύση, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, κλειστα επαγγελματα, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, δωρο πασχα 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αυτοδιοικηση, οικονομικη κριση, χωρες, γεμη, γνωση, δουλεια, δωρεαν, εδρα, εθνικη, εργαλεια, εφορια, ηγεσια, ηττοπάθεια, ισολογισμοι, οικονομια, οριζοντες, πιεση, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, υφεση, φτωχεια, ωθηση, αγορα, αγωνες, αδρανεια, αισθητικη, αλληλεγγυη, αξονες, απωλεια, αριστοτελειο πανεπιστημιο, αριστοτελειο, ασφαλιστικο, ασφαλιστικα ταμεια, αφοσίωση, γινει, γνώμονα, γραφεια, δευτερα, διαστημα, δυναμη, δημοσιο, διοικηση, δικη, δυναμικο, εγγραφη, ευκαιρια, εκθεσεις, εκπαιδευση, εκφραση, ελλειψη, ενημερωση, εξελιξη, εξωστρεφεια, επενδυσεις, επηρεάζει, ευθυνη, ζωης, ιδια, ιδρυση, υπηρεσιες, θετικο, ιδρυμα, εικονα, κεεε, κτιριο, λειτουργια, ληψεις, λύση, λουκετο, λογο, μακρια, μειωση, μικρο, οικογενεια, ουσιαστικο, οφελος, ποιοτητα, πιστοποιηση, πολιτεια, προβληματα, προγραμματα, ρυθμιση, ρολο, σαββατο, σεμιναρια, σιγουρο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σωμα, σωματειο, ταυτοτητα, τις κυριακες, τμημα, τοπικη αυτοδιοικηση, τριημερο, υλοποιηση, φιλε, φορα, χερι, χρονος, αγορες, αγωνας, βηματα, δωσεις, εμφαση, ενωση, εθνικο, χωρα, υπουργειο, κυριακου, κυριακη, σημαίνει, θεματα, θετικα, χερια
Τυχαία Θέματα