Αυτοί είναι οι όμιλοι του Μουντιάλ 2018 (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 που θα γίνει στη Ρωσία.

Δείτε αναλυτικά τους 8 ομίλους:

1ος όμιλος: Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ουρουγουάη

2ος όμιλος: Πορτογαλία, Ισπανία, Μαρόκο, Ιράν

3ος όμιλος: Γαλλία, Αυστραλία, Περού, Δανία

4ος όμιλος: Αργεντινή, Ισλανδία,

Κροατία, Νιγηρία

5ος όμιλος: Βραζιλία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα, Σερβία

6ος όμιλος: Γερμανία, Μεξικό, Σουηδία, Νότια Κορέα

7ος όμιλος: Βέλγιο, Παναμάς, Τυνησία, Αγγλία

8ος όμιλος: Πολωνία, Σενεγάλη, Κολομβία, Ιαπωνία

Οι διασταυρώσεις στις νοκ-άουτ φάσεις:

Φάση των 16

Α. Νικητής 1ου ομίλου - Δεύτερος 2ου ομίλου
Β. Νικητής 3ου ομίλου - Δεύτερος 4ου ομίλου
Γ. Νικητής 5ου ομίλου - Δεύτερος 6ου ομίλου
Δ. Νικητής 7ου ομίλου - Δεύτερος 8ου ομίλου
Ε. Νικητής 2ου ομίλου - Δεύτερος 1ου ομίλου
ΣΤ. Νικητής 4ου ομίλου - Δεύτερος 3ου ομίλου
Ζ. Νικητής 6ου ομίλου - Δεύτερος 5ου ομίλου
Η. Νικητής 8ου ομίλου - Δεύτερος 7ου ομίλου

Προημιτελικά

1. Νικητής Α - Νικητής Β
2. Νικητής Γ - Νικητής Δ
3. Νικητής Ε - Νικητής ΣΤ
4. Νικητής Ζ - Νικητής Η

Ημιτελικά

Νικητής 1 - Νικητής 2
Νικητής 3 - Νικητής 4

Δείτε φωτογραφίες από την κλήρωση ΕΔΩ.

Στο παλάτι του Κρεμλίνου στη Μόσχα, το οποίο αποτελεί Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και κατασκευάσθηκε με πρωτοβουλία του Νικήτα Χρουστσόφ, διενεργήθηκε η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί από 14 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Η εκδήλωση ήταν φαντασμαγορική, με την παρουσία αρκετών αστέρων που έχουν γράψει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά τη διοργάνωση, η Ευρώπη θα έχει 14 εκπροσώπους, η Νότια Αμερική 5, η Αφρική 5, η Ασία 5 και η Βόρεια- Κεντρική Αμερική και Καραϊβική 3. Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία θα διοργανώσει το κορυφαίο τουρνουά, ενώ θα είναι επίσης το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε περισσότερες από μία ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 64 αγώνες σε 12 γήπεδα των 11 πόλεων. Ο αγώνας της πρεμιέρας είναι μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας 14 Ιουνίου. Οι 11 πόλεις, που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες: Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Εκατερίνενμπουργκ, Σότσι, Καζάν, Σαράνσκ, Βόλγκογκραντ, Ροστόφ, Σαμάρα, Νόβγκοροντ, Καλίνινγκαρντ.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης, μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως:

"Θα ήθελα να σας καλωσορίζω στην οικογένεια της Μόσχας και στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Υπήρξε μία έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να προετοιμαστούμε σωστά. Η χώρα μας ανυπομονεί για τη διοργάνωση και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Πιστεύω πως θα αναδειχθεί η ρωσική κουλτούρα και η ιστορία της χώρας μας. Θα βιώσετε και τη φιλοξενία των Ρώσων που είναι γνωστή. Οι ποδοσφαιρόφιλοι θα δουν πολλά μέρη. Είμαστε χαρούμενοι που θα υποδεχθούν προπονητές, ποδοσφαιριστές και τον κόσμο. Ήδη γνωρίστηκα με σπουδαίες προσωπικότητες που χάρη στα κατορθώματά τους το ποδόσφαιρο έγινε το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Μετά απ' την τελετή, πιστεύω πως θα έχουμε πολλά να συζητήσουμε για όσα προκύψουν απ' την κλήρωση. Το τρόπαιο θα το κατακτήσει η καλύτερη ομάδα. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη σε όλες τις ομάδες. Θα σας δούμε το 2018", δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ομιλία του πριν την κλήρωση.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

"Είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση να στέκομαι σήμερα μπροστά σας. Ευχαριστούμε τον κ. Πούτιν για το καλωσόρισμα. Η ένταση ανεβαίνει κυρίες και κύριοι όσο κοντεύουμε προς το Μουντιάλ. Ευχαριστούμε τη ρωσική κυβέρνηση και την οργανωτική επιτροπή. Δούλεψαν σκληρά τα τελευταία εφτά χρόνια προκειμένου να είναι έτοιμοι για την διεξαγωγή του Μουντιάλ", δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Ο Αγγλος, πρώην επιθετικός, Γκάρι Λίνεκερ, ήταν αυτός που διεξήγαγε την κλήρωση, μαζί με την διάσημη Ρωσίδα αθλητική δημοσιογράφο Μαρία Κομαντάγια. Στην σκηνή βρέθηκε επίσης ο θρυλικός Άγγλος γκολκίπερ, Γκόρντον Μπανκς, καθώς κι ο θρύλος του ρωσικού ποδοσφαίρου, Νικίτα Σιμονιάν. Ακόμη, οι Ντιέγκο Φορλάν, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, Λοράν Μπλαν, Καφού, Κάρλες Πουγιόλ και Φάμπιο Καναβάρο ανέβηκαν στην σκηνή για να βοηθήσουν στη διαδικασία της κλήρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα