Τελευταία ημέρα σήμερα για τη 10η Γιορτή Μελιού στη Θεσσαλονίκη

Για τελευταία μέρα σήμερα οι μελισσοκόμοι περιμένουν τους επισκέπτες της 10ης Γιορτής Μελιού, στο πεδίο του Άρεως, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γνωρίσουν και να γευτούν κάθε είδους προϊόντα από μέλι.

Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, κηραλοιφές, μεγάλη ποικιλία σπάνιων ελληνικών μελιών, προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη, ποτά από μέλι, συνταγές, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική

σκηνή, καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας μπορούν να δουν οι επισκέπτες της τριήμερης Γιορτής Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης.
Στη φετινή γιορτή συμμετέχουν 28 μελισσοκόμοι, ενώ κατά τη διάρκειά της υπάρχει συνεχής ενημέρωση των καταναλωτών από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας- Σηροτροφίας του ΑΠΘ.

Όλα τα προϊόντα που διατίθενται είναι ελεγμένα για την αγνότητα και τη γνησιότητά τους από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας- Σηροτροφίας του ΑΠΘ.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Κυριακή 8/10/2017

11:00-13:00 Τα παιδιά ζωγραφίζουν ετικέτες μελιού. Γραμματοχυμός-Εργαστήριο Γραφιστικής Τέχνης
16:00-18:00 «Περνά-Περνά η μέλισσα» Kid’s Fun Factory
18:00-19:00 Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης μελισσοκόμος» με τον Σταύρο Γκουρλίτσα
20:00 Μουσική βραδιά με το συγκρότημα Trio Cubari (υπό την αιγίδα του Ωδείου Σείριος)

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαγειρική με προϊόντα κυψέλης από τον σεφ Γιώργο Παλησίδη (Κυριακή 13:00-15:00).

Η 10η Γιορτή Μελιού διοργανώνεται από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας- Σηροτροφίας του ΑΠΘ, τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και την 5η Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι πόρτες είναι ανοιχτές από τις 9:00 μέχρι τις 21:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα