Νίκος Μάνεσης: Δημοσιογράφος είμαι δεν ντρέπομαι να επιχειρήσω να δείξω ότι έχω χιούμορ

Ο Νίκος Μάνεσης σε συνέντευξή του στο "MyTv", μίλησε για τη νέα του εκπομπή στον Alpha.

Το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» είναι ακόμα μία ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση;

Αν τη βλέπετε ως μία ακόμη ενημερωτική εκπομπή, τότε έχω κάνει πολλά λάθη και πρέπει να την αλλάξουμε. Είναι ένα τηλεοπτικό μαγκαζίνο, το οποίο μπορούμε να πούμε πως είναι μια εκπομπή εναλλακτικής ενημέρωσης. Δημοσιογράφοι είμαστε, ενημέρωση κάνουμε, αλλά με έναν δικό

μας τρόπο. Έχουμε ανάγκη να χαμογελάσουμε, οπότε, από το να γουρλώνουμε τα μάτια, προτιμάμε να είμαστε ψύχραιμοι και κάνουμε και κανένα χωρατό, γιατί αρκετά έχουμε περάσει και πρέπει γα χαμογελάμε και λίγο.

Πώς αποφασίσατε να κάνετε αυτό το είδος εκπομπής;

Έχω κάνει πολλές εκπομπές. Ξεκίνησα το 1999, από τον ΑΝΤ1, και στη συνέχεια στον Alpha.

Άρα, είναι γνώριμα τα μονοπάτια. Ποιος είναι ο στόχος σας;

Με μια ομάδα φίλων φέραμε στην ελληνική τηλεόραση δηλαδή σηκωθήκαμε όρθιοι στο πλατό και δείξαμε τα παρασκήνια, κά­τι που μέχρι το 1999 ήταν ταμπού. Τώρα επιχειρούμε να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά ενημέρωσης, με το παρασκήνιο να είναι προσκήνιο. Αυτός είναι ο στόχος να συνεισφέρουμε, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα γενιά social media. Τα social media έχουν πολύ ενεργό ρόλο στην εκπομπή... Πηγαίνουν απρόσμενα καλά. Είναι μια τρελή προσπάθεια και μια τρελή σκέψη, η οποία υλοποιείται και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, γιατί υπάρχουν πολλές ιδέες. Το σκεπτικό μας είναι να προσελκύσουμε ανθρώπους που είναι συνέχεια με ένα κινητό. Εμείς προσπαθούμε να τους αφυπνίσουμε και να βρούμε τη χρυσή τομή και έναν τρόπο για να τα λέμε. Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουμε παράλληλη προβολή της εκπομπής - και στη διάρκεια των διαλειμμάτων η προβολή δεν σταματά. Επίσης οι φίλοι από εκεί ενημερώνονται πρώτοι και έχουν και τις αρχικές δηλώσεις από τους καλεσμένους, τους οποίους βρίσκουμε στα παρασκήνια. Άρα, έχουμε διπλή δουλειά, διπλή προβολή.

Σας αγχώνει αυτό;

Όχι-ιδιαίτερα. Με αγχώνει το αποτέλεσμα μόνο. θέλω να είναι καλό και να αρέσει στον κόσμο. Μου αρέσουν τα δύσκολα και όχι τα εύκολα. Οι δύσκολοι δρόμοι... Να κινούμαι, να αυτοσχεδιάζω, να ανατρέπω το πρόγραμμα.

Το ότι στην εκπομπή υπάρχουν τα social media είναι ένας τρό­πος να επιστρέψει το νεανικό κοινό στην τηλεόραση;

Αυτήν τη στιγμή δεν κάνω μια εκπομπή για να γίνω ευνοούμενος της ΑGΒ. Κάνω μια εκπομπή καταθέτοντας μια διαφορετική πρόταση, η οποία τυγχάνει προς το παρόν αποδοχής αν και είναι ακόμη στο ξεκίνημα. Υπάρχουν πολλά τρικ για να προσελκύσεις νέο κόσμο - δεν θέλω να προχωράω σε τρικ. Δημοσιογράφος είμαι - δεν ντρέπομαι να επιχειρήσω να δείξω ότι έχω χιούμορ. Το ζητούμενο είναι αν έχω καλό ή κακό χιούμορ και αυτό το κρίνουν οι τηλεθεατές, θα δούμε πώς θα πάει. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει το 50% όσων εκπλήξεων έχουμε για τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα