Ο ανάγωγος της Κυριακής: Όταν ο Αδάμ έγινε Εύα και η Εύα, Αδάμ

Και εκεί που πίστεψα και εγώ ο ανάγωγος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε ένα νομοσχέδιο για την αλλαγή της ζωής μας, έφερε νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. Δηλαδή, άντε και έγινα Παναγιώτα, θα περάσω καλύτερα; Αυτές τις προτεραιότητες που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σκέφτονται πολύ; Δηλαδή, αυτό είναι το θέμα μας; Όχι ότι δεν είναι ένα θέμα, αλλά ρε φίλε μην μου κάνεις το μικρό μεγάλο και το μεγάλο μικρό.

«Και που είναι το θέμα;», λέει ο Γιάννης Ραγκούσης,

υποψήφιος για τη δεξιά κεντροαριστερά, «Εγώ ξέρω μητροπολίτες που είναι γκέι». Τι ήταν να το πει; Σηκώθηκε ο ανδρισμός όλος και βγήκε από τα ράσα τους. Εξώδικο του στείλανε. «Να μας πει ποιοι είναι». Ρε παιδιά, συγγνώμη, εμείς δεν διαβάζουμε κάθε τρεις και μία στην εφημερίδα «Espresso», «παπάς έφυγε με τον εραστή του», «Νέος εξομολογείται τι του έκανε ο παπάς»; Αυτά είναι πια καθημερινότητα. Γιατί δεν στείλατε ποτέ κανένα εξώδικο; Όλη αυτή η αντίδραση τη λες και υποκρισία, τη λες και φαρισαϊσμό. Τι κάνει πα -πα στα κεραμίδια;!!

Αν, δηλαδή, ο Αδάμ χρωστάει στην εφορία και γίνει Εύα, η Εύα χρωστάει κι αυτή; Γιατί αν η Εύα δεν χρωστάει μας βλέπω όλους ν’ αλλάζουμε φύλο…

Αντέδρασε το Άγιο Όρος για την υπόθεση της αλλαγής φύλου και έκανε ασυνήθη παρέμβαση. Ένα Άγιο Όρος, το οποίο παρέμεινε σιωπηλό στην εποχή των μνημονίων, κρατώντας τη θρησκευτικότητα του χώρου αλώβητη. Εγώ, παρότι ανάγωγος, θα πω πως άλλοι οι νόμοι των Θεών κι άλλοι των ανθρώπων. Ο Θεός τους δέχεται όλους όπως είναι, ή όπως θέλουν να είναι. Το θέμα της αλλαγής φύλου, δηλαδή ο εγκλωβισμός μιας άλλης ψυχολογίας σε ένα άλλο σώμα, είναι ένα θέμα ιατρικό και οι γονείς πρέπει να έχουν τον τρόπο και τη στήριξη από την πολιτεία για να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα.
Το ότι επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει ότι κυβερνάει Ορθόδοξη χώρα και οφείλει εκτενώς να συζητάει μαζί τους τα θέματα αυτά, και αυτό είναι σωστό.

Τέλος πάντων, θα έρθει ο Κυριάκος, όταν έρθει και θα τους τα κάνει τα χατίρια όλα. Αλλά πλέον ο κόσμος βλέπει με ποιον τρόπο στηρίζονται από την Εκκλησία οι μεγαλοσχήμονες, οι υποκριτές και αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς και κατακλέβουν το Δημόσιο. Τη βλέπει αυτή την κολεγιά.

Υ.Γ.1: Πάνω από 15 χιλιάδες ακίνητα αναμένεται να μπουν, όπως μαθαίνω, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Οι τράπεζες έδωσαν, λέει, το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαδικασίας και αρχές Δεκέμβρη θα σου παίρνουν το σπίτι χωρίς φυσική παρουσία συμβολαιογράφου. Από το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» ως το «το σπίτι κατευθείαν στα χέρια τραπεζίτη» είναι πραγματικά πολύ μεγάλος δρόμος και μάλιστα κατηφορικός. Και τον διένυσε όλον αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, μπήκε από αριστερή πόρτα και μας βγήκε από τη δεξιά. Η λέξη είναι μία. Ντροπή!

Υ.Γ.2: Ο Κικίλιας φεύγει, η Σπυράκη έρχεται. Άρα καλά το μυρίστηκα εγώ ο ανάγωγος. Ότι ο τσακωμός του Τράγκα με τον Κικίλια ήταν «εκτέλεση» του Κικίλια. Απ’ ότι μαθαίνω την «εκτέλεση» την παρήγγειλε στον Τράγκα η αδερφή του Κυριάκου. Δεν προλαβαίνει να τους «σκοτώσει» όλους ο Κυριάκος και βοηθάει και η αδερφή. Μία οικογένεια είναι. Το χρήμα νερό δεν γίνεται.

Υ.Γ.3: Διάβασα, τη Δευτέρα νομίζω, ότι ακόμα ένα στέλεχος της ΝΔ, ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, παραπέμφθηκε για απάτη και αναρωτιόμουν από ποιο ποσό και πάνω για ζημιά στο δημόσιο γίνεσαι δεκτός στην Πειραιώς;

Υ.Γ.4: Αυτή η κεντροαριστερά δέκα υποψηφίους έχει, αλλά εμείς αυτή τη Γεννηματά βλέπουμε συνέχεια. Αυτό είναι φυσιολογικό; Αυτή έχει ήδη αυτοανακηρυχθεί αρχηγός και τους άλλους τους έχουν ψιλοεξαφανίσει. Φαντάζομαι όχι τυχαία. Χτυπιέται ο Θεοδωράκης να μην γίνουν οι εκλογές τη μέρα που θα γίνεται και ο μαραθώνιος στην Αθήνα, γιατί οι νέοι θα τρέχουν (προφανώς σε αντίθετο δρόμο από τις κάλπες), όποτε όλοι οι γέροι θα πάνε καρφωτό Φώφη. Ε, μα για χαζή την περνάς τη Φώφωκα; Αυτή έχει μάθει τώρα, κομμωτήριο και συνολάκια και γάμους του Ρουβά δίπλα στη Βαρδινογιάννη και ποιος την πιάνει.

Υ.Γ.5: Διαβάζω ότι ο Σόιμπλε είπε τρεις φορές στον Βενιζέλο, να βγει η Ελλάδα εκτός ευρώ και να πάει στη δραχμή, αλλά ευτυχώς τον έπεισε ο Βενιζέλος. Τι μας αποδεικνύει αυτό; Πρώτον ότι δεν το είπε μόνο μία φορά και τελείωσε. Ότι επέμενε πεισματικά ο Σόιμπλε στην έξοδο της χώρας και ότι προφανώς ότι έγινε εκείνο το καλοκαίρι με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο ήταν για να εξαναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει στη δραχμή και να το φορτώσει όλο στην Αριστερά. Αυτό καταλαβαίνουμε εμείς. Ότι ο Σόιμπλε δεν έπαψε ποτέ να είναι εχθρός της χώρας μας.

Υ.Γ.6: Οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσιών Εσόδων (ΑΑΔΕ) κάνουν λέει μαθήματα… αυτοάμυνας. Μπορεί ο ομοσπονδιακός προπονητής πάλης, κύριος Καλτσίδης να διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν το Υπουργείο Οικονομικών να εκπαιδεύει «ράμπο» για τους ελέγχους που πρόκειται να πραγματοποιήσουν, αλλά εμάς μας έρχονται σκηνές του μέλλοντος και λέμε ότι αν δεν έκαναν μαθήματα αυτοάμυνας, να τα κάνουν. Διότι με τέτοια υπερφορολόγηση θα πέσει πολύ ξύλο και η κατάσταση θα πάει από το κακό στο χειρότερο.
Μου ‘λεγε ένας ταξιτζής «αδερφέ μου, έχει τρελαθεί ο κόσμος. Μπαίνουν όλοι μέσα, βαράνε δυνατά τις πόρτες, στα τηλέφωνα όλοι βρίζονται, έχω να ακούσω «σ’ αγαπάω αγάπη μου» έξι χρόνια τώρα. Και προχτές», μου λέει, «μπαίνουν τρεις στο ταξί και μου λένε τρέχα. Κοιτάω από το καθρεφτάκι, βλέπω έναν με λογιστικά βιβλία να κρατάει τα «Εσόδων – Εξόδων» και τους άλλους δίπλα γεμάτους χαρτούρα». «Τι έγινε ρε παιδιά;», τους λέω. «Μπούκαρε η εφορία», μου λένε «και τα μαζέψαμε όλα τα χαρτιά και φύγαμε άρον άρον». Αυτή είναι η κατάσταση.

Υ.Γ.7: Τις βρήκανε όλες τις εικονικές εταιρείες στη Βουλγαρία και θα το ξηλώσουν όλο το κύκλωμα. Και καλά θα κάνουν. Μήπως όμως μπορούν να φτιάξουνε μία κατάσταση ανεκτή στη χώρα, φορολογικά, ώστε να μην χρειάζονται να τρέχουν οι Έλληνες στις Βουλγαρίες; Μήπως πρέπει να καταλάβουν τα επιτελεία των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η φορολογία έχει φτάσει στο 85% και το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα; Μεσίτης έλεγε ότι τα σπίτια στις ακριβές περιοχές, Ψυχικό και Φιλοθέη έχουν πέσει 70%. Όμως ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ο ίδιος. Διότι έρχονται οι αγοραστές, Ρώσοι, Γερμανοί και Γάλλοι και σου λένε «πάρε τόσα», διότι με τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να δώσω άλλα τόσα για το σπίτι. Λοιπόν, τι ακριβώς ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει; Να πετάξει όλους τους ανθρώπους από τα σπίτια τους; Τους φτωχότερους με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και τους ευπορότερους μηδενίζοντας την αξία της περιουσίας τους, προκειμένου να παραδώσουν τα σπίτια τους στους «επενδυτές»; Να με θυμηθείτε ότι σε λίγο καιρό η λέξη επενδυτής θα είναι πολύ άσχημη λέξη. Τι ήρθε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει; Να συνεχίσει το έργο του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Γιωργάκη; Ναι ωραία, δεν επέβαλε αυτός τον ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν τον έβγαλε κιόλας. Οπότε θέλοντας και μη, γίνεσαι τα ίδια σκατά. Και δεν σε σώζει η αλλαγή φύλου.

Υ.Γ.8: Έκατσα να δω την πρεμιέρα της νέας κωμικής σειράς της Βάνας Δημητρίου – Ανδρέα Γεωργίου, «Κόκκινο νυφικό», και απογοητεύτηκα. Δεν απογοητεύτηκα μάλλον, νύσταξα, βαρέθηκα. Αν έγινε η σειρά για να μας παίρνει ο ύπνος, είναι μια χαρά.

Υ.Γ.9: Στον ΑΝΤ1 πάλι άρχισαν να τρώγονται εκεί, στο Nomads και επειδή η ανθρωποφαγία έχει γίνει το καινούριο μας φετίχ σαν λαός, μια χαρά θα περάσουμε. Αλλά αυτός ο Αρναούτογλου είναι λίγο γρουσουζογκαντέμης. «Και να τώρα που είναι να πέσει σε λίγο η Χριστίνα… Και αν πέσει η Χριστίνα… Μπορεί να πέσει η Χριστίνα», με έναν καλό λόγο στο στόμα είναι συνέχεια. Αλλά εδώ τα αθλήματα είναι δύσκολα, έτσι; Δηλαδή το Survivor ήταν οι ασκήσεις της γριάς. Εδώ σου βγαίνει η γλώσσα ανάποδα. Εκεί που τον είχαν βάλει τον Αναδιώτη να γυρνάει τον μύλο σαν χαμστεράκι, τα είχε φτύσει ο παίκτης. Ωραία, μια χαρά θα κυλήσει κι αυτή η χρονιά. Ζούμε στο τίποτα, παρακολουθώντας το τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, δεν βλέπω τίποτα, είμαι ελεύθερος.

Υ.Γ.10: 187 μέρες κράτησε η ομηρία του Λεμπιδάκη. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά στο τέλος και ξαναβρέθηκε ο άνθρωπος με τους δικούς του ανθρώπους. Παρακολουθούμε τώρα τους απαγωγείς στο δικό τους ριάλιτι. Ποιος είναι αυτός που έφταιγε περισσότερο; Ποιος είναι που θα μείνει στο παιχνίδι; Ποιος είναι αυτός που θα φύγει από το παιχνίδι; Ανθρωποφαγία σε όλο της το μεγαλείο. Χρωστούσα, λέει ο ένας, 1,5 εκατομμύριο και έπρεπε από κάπου να το βγάλω. Έτσι όπως τα έχουν κάνει μπάχαλο κιόλας και όλα τα στοιχεία τα περιουσιακά του καθενός είναι προσβάσιμα, το ποινικό έγκλημα γλεντάει. Καμία προστασία της προσωπικότητας, καμία προστασία των ανθρώπων. Οι Γερμανοί το ξεκίνησαν στην Ελλάδα με τους κωλοδανειστές και έχουμε πλέον μία διάτρητη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Ο καθένας μπορεί να μαθαίνει οτιδήποτε, ενώ το σωστό είναι να λειτουργούν οι υπηρεσίες αθόρυβα, να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και να γεμίζουν τα ταμεία αθόρυβα. Γιατί τι νόημα έχει για παράδειγμα, να μου δημοσιεύουν ποιοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες; Να πάω να τους πιάσω εγώ; Ή θέλουν να μου δείξουν πόσο ανίκανο είναι το κράτος που συνέχεια δημοσιεύει την ίδια λίστα, με τα ίδια ποσά και δεν μπορεί να κάνει καμία είσπραξη; Τι θέλει να μας πει; Ότι τους ξέρει;

Υ.Γ.11: Κι αυτός που αποκάλυψε το altsantiri.gr ο μεγαλοοφειλετής που χρωστάει σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ, ο Καν Μουνί Μου, είναι ο γνωστός γιαπωνέζος αρσιβαρίστας; Ή ο γνωστός σε όλους μας Έλληνας ο Καν Μουνί Μου;

Υ.Γ.12: Να το πω όπως το νιώθω; Η μαλακία δεν έχει τελειωμό!!!

Keywords
αδαμ, εγινε, ευα, Γιαννης Ραγκουσης, συριζα, ραγκουσης, espresso, σταυροι, τραπεζες, φως, τραγκας, εκλογες, αθηνα, σόιμπλε, βενιζελος, ελλαδα, δραχμη, καλοκαιρι, μνημονιο, ααδε, ταξι, ενφια, σαμαρας, ΑΝΤ1, survivor, κινηση στους δρομους, βιβλια, κικιλιας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, τελος ακινητης περιουσιας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, λιστα μεγαλοοφειλετων, οφειλετες δημοσιου, μνημονιο 2, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη ειναι ωραια, δυνατα, το θεμα, ακινητα, βουλγαρια, δουλεια, εφορια, θεμα, ξυλο, υπουργειο οικονομικων, φυσικη, αγαπη, αγιο ορος, ανθρωπος, βγαινει, γεωργιου, γινει, γινεται, γινεσαι, γλωσσα, γονεις, δευτερα, δημοσιο, δρομος, ευρω, ειπε, εκκλησια, εξι, εξωδικο, επενδυτης, εποχη, επρεπε, ερχεται, ερχονται, εφυγε, εφημεριδα, εχθρος, ζημια, ζωης, ιδια, υπηρεσιες, υποθεση, θεοδωρακης, θεος, υπνος, κομμωτηριο, λογο, μικρο, νερο, νοημα, νομοι, οικογενεια, ορος, παιδια, πολιτεια, πορτες, πορτα, συνεχεια, σειρα, σκηνες, σόιμπλε, σωμα, σπιτι, σπιτια, στομα, φυγαμε, φιλε, φορολογια, φωφη, φορα, χρημα, χαρα, ψυλλος, ψυχικο, αρναουτογλου, ασχημη, χωρα, ιατρικο, υπουργειο, κυριακου, μεινει, μια φορα, ρωσοι, survivor, σωστο, θεματα, χαζη, χερια, γεροι
Τυχαία Θέματα