Πούτιν: Δεν είμαι γυναίκα, έτσι δεν έχω κακές μέρες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πάντα σε άψογη φόρμα, αποδίδοντας το 100% των δυνατοτήτων του.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στον Όλιβερ Στόουν, στο πλαίσιο του καινούργιου ντοκιμαντέρ του δεύτερου με τίτλο «Οι συνεντεύξεις του Πούτιν», που θα κάνει πρεμιέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο showtime στις 12 Ιουνίου.

Ο Πούτιν μάλιστα αποδίδει το σθένος και την αμείωτη ζωτικότητά του σε έναν και μοναδικό παράγοντα:

το φύλο του.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Ρώσος πρόεδρος εξήγησε στον Όλιβερ Στόουν, ξεναγώντας τον στην Αίθουσα του Θρόνου του Κρεμλίνου: «Δεν είμαι γυναίκα, έτσι δεν έχω κακές μέρες. Δεν προσπαθώ να προσβάλλω κάποιον. Απλώς αυτή είναι η φυση των πραγμάτων. Υπάρχουν κάποιοι βιολογικοί κύκλοι».

Σε μετέπειτα σημείο της συζήτησης, την οποία το Bloomberg χαρακτηρίζει υπερβολικά φιλική, «στα όρια της δουλοπρέπειας» ο Πούτιν υπενθυμίζει στον Στόουν ότι είναι «δάσκαλος του τζούντο» και ότι βρίσκεται σε άριστη σωματική κατάσταση.

Επίσης υπάρχουν σκηνές στο ντοκιμαντέρ όπου ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται να παίζει χόκεϊ επί πάγου, να επιδεικνύει τους μύες του σε μηχανήματα γυμναστικής και να φροντίζει ο ίδιος τα άλογα των στάβλων του.

Οι επιδείξεις αρρενωπότητας αυτού του είδους δεν είναι ασυνήθιστες για τον 64χρονο πολιτικό, που στο παρελθόν απολάμβανε ιδιαίτερα να φωτογραφίζεται χωρίς μπλούζα, κρατώντας πολυβόλα ή κάνοντας ιππασία στη φύση.

Όσο για τις πρόσφατες δηλώσεις του για τις γυναίκες, αυτές είναι μάλλον ήπιες σχετικά με παλαιότερα σεξιστικά του σχόλια. Τι μπορεί εξάλλου να περιμένει κανείς από έναν πολιτικό που δεν δίστασε να καυχηθεί δημόσια ότι «οι πόρνες της χώρας του είναι αναμφίβολα οι καλύτερες του κόσμου»;

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα