Πέντε αστέρια για το νέο Hyundai Kona

Τη μέγιστη βαθμολογία ασφάλειας των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης οχημάτων Euro NCAP κατέκτησε το νέο Hyundai Kona.

Το νέο B-SUV αποδεικνύεται στην πράξη ως ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα της κατηγορίας, έχοντας διακριθεί σε τέσσερις κατηγορίες (ενηλίκων επιβατών, παιδιών, πεζών και συστημάτων υποβοήθησης ασφαλείας).

o σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας συνέβαλε στην αξιολόγηση των 5 αστέρων, καθώς προειδοποιεί

τον οδηγό σε μη ασφαλείς κινήσεις σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ/ώρα. Ωστόσο θετική πριμοδότηση υπήρξε όσον αφορά την ενεργητική ασφάλεια και το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής πρόσκρουσης το οποίο ειδοποιεί τους οδηγούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και φρενάρει αυτόνομα, λειτουργώντας σε τρία στάδια. Αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά, ελέγχει το φρένο σύμφωνα με το στάδιο κινδύνου σύγκρουσης και εφαρμόζει τη μέγιστη δύναμη πέδησης για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες σε περίπτωση που μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Το σύστημα ενεργοποιείται όταν ένα όχημα ή ένας πεζός βρεθεί μπροστά από το αυτοκίνητο και λειτουργεί σε εξαιρετικά χρήσιμο εύρος ταχυτήτων, ήδη από τα 8 χλμ/ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα