Περιφέρεια Κρήτης: Συνεργασία με την Εμίλια Ρομάνια


Η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των Περιφερειών Κρήτης και της Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης με την επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στην Μπολόνια Γεωργία Λαμπράκη που είναι Κρητικής καταγωγής.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Κρήτης-

Εμίλια Ρομάνια που αφορούν: ευρωπαϊκά προγράμματα, στο ακαδημαϊκό – ερευνητικό πεδίο, στην ανταλλαγή εμπειριών στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής της έξυπνης εξειδίκευσης, στον τουριστικό τομέα, στον πολιτισμό κ.α.

Η συνεργασία του Γιώργου Αλεξάκη και της δραστήριας κας Λαμπράκη αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στην Μπολόνια στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση της Ελληνίδας Προξένου, όπου συνάντησε φορείς της Ιταλικής Περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια.

Αφορμή των σχέσεων-επαφών μεταξύ των δυο Περιφερειών -Κρήτης και Εμίλια Ρομάνια- είναι το γεγονός ότι στην ιταλική πόλη της Μπολόνια υπάρχει ο τάφος του μοναδικού Έλληνα και Κρητικού Πάπα Αλέξανδρου του Ε’, ο οποίος είχε καταγωγή από την Νεάπολη Λασιθίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα