Ο ΟΑΣΘ βελτιώνει τις υπηρεσίες για την μετακίνηση των ΑμεΑ (ΦΩΤΟ)

Τη βελτίωση της υπηρεσίας Δωρεάν Μετακίνησης ΑμεΑ προωθεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

"Φιλοσοφία της διοίκησης του ΟΑΣΘ", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, "είναι ότι η μετακίνηση των πολιτών με τις αστικές συγκοινωνίες είναι ένα κοινωνικό αγαθό, που προσφέρεται με την έννοια της καθολικής εφαρμογής. Το οποίο σημαίνει

ότι αυτό το αγαθό πρέπει να το απολαμβάνουν οι πάντες".

Επίσης, για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των ΑμεΑ., το ΔΣ του ΟΑΣΘ πήρε μία σειρά αποφάσεων, που περιλαμβάνουν:

- Να επιτρέπεται σε όλα τα λεωφορεία η επιβίβαση των σκύλων – συνοδών των ατόμων με προβλήματα όρασης
- Να τοποθετηθούν στα λεωφορεία – πίσω από τη θέση του οδηγού – ηλεκτρονικές πινακίδες οι οποίες θα μεταδίδουν μηνύματα που θα προτρέπουν τους επιβάτες στην καλύτερη εξυπηρέτηση των Α.με.Α.
- Να αυξηθούν οι «έξυπνες ομιλούσες» στάσεις (σήμερα υπάρχουν είκοσι)
- Να παρακολουθήσουν οι οδηγοί του Ο.Α.Σ.Θ. ειδικά σεμινάρια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Α.με.Α.

Οι μετακινήσεις ΑμεΑ με τα ειδικά οχήματα, γίνονται σε όλη την περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΘ και οι ημέρες και ώρες εξυπηρέτησης είναι, καθημερινά, από τις 07:30 έως 21:30 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 933930 και 2310 952638).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο 70% των λεωφορείων υπάρχει σύστημα πρόσβασης ΑμεΑ και σύστημα επιγονάτισης για τη διευκόλυνση της επιβίβασης όλων των εμποδιζόμενων ατόμων (ηλικιωμένοι, έγκυες, κ.ά.). Εντός των λεωφορείων προβλέπονται, επίσης, τέσσερις θέσεις για τα εμποδιζόμενα άτομα, προβλέπεται η είσοδος στα λεωφορεία ατόμων με πρόβλημα όρασης που συνοδεύονται από σκύλο - συνοδό και εντός των λεωφορείων, λειτουργεί σύστημα οπτικής και ηχητικής αναγγελίας των στάσεων, που διευκολύνει ιδιαίτερα τα άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης.

Ο Οργανισμός συμμετείχε στις χθεσινές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (στην πλατεία Αριστοτέλους, που οργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας), με ένα από τα οχήματα της Υπηρεσίας Δωρεάν Μετακίνησης ΑμεΑ με το πλήρωμά του (οδηγός και συνοδός) και με την Ορχήστρα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ. Έγινε επίδειξη επιβίβασης ατόμου με αναπηρία στο ειδικό λεωφορείο και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα