Γ. Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει επιθετικότητα της κυβέρνησης προς τη Δικαιοσύνη, αλλά κριτική με επιχειρήματα νομικών

Καμία επιθετικότητα εναντίον της διακαιοσύνης από κυβερνητικά στελέχη δεν υπάρχει τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι «φυσικά και υπάρχει πολιτικό διακύβευμα, όταν θέλουμε να κάνουμε θεσμικές αλλαγές. Όταν υπάρχουν ιδεολογικά - πολιτικά ζητήματα, είναι φυσικό αυτά να μεταφέρονται και στη Δικαιοσύνη».

Όπως παρατήρησε, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, «καμία επιθετικότητα εναντίον της δικαιοσύνης εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών

δεν υπάρχει. Ο νομικός σχολιασμός δεν συνιστά παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών».

Ο ΑΝΥΠΕΞ υποστήριξε και την τοποθέτηση της Β. Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας ότι η θέση που ανέλαβε είναι «πολικά άχρωμη» και στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί και εν ενεργεία δικαστικός.

Το γεγονός ότι ένας δικαστής ήταν υποκείμενο κριτικής, συνέχισε ο ίδιος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί δικαιοκρατικά σε μια θέση.

«Η κ. Θάνου απέδειξε ότι ήταν με το νέο όχι με το παλιό» ανέφερε, μάλιστα, το κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι το σχέδιο δεν αφορούσε παράλληλο νόμισμα, αλλά για παράλληλο σχέδιο πληρωμών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι υπήρξε ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά «σε επίπεδο ανακοίνωσης όχι συζήτησης».

Υποστήριξε, επίσης, ότι «ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να έχει καταρτίσει εναλλακτικά σχέδια από τη στιγμή που έκανε διαπραγμάτευση».

Χαρακτήρισε ως «ιδιωτική συζήτηση» τις συνομιλίες Τσίπρα – Βαρουφάκη: «Και εμένα μού ζητούσε ο κ. Τσίπρας τη δική μου γνώμη για το υπουργείο μου» είπε, προσθέτοντας ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκείνη την εποχή «ήταν στην κορυφή της κριτικής των πολιτικών λιτότητας και ήταν φυσικό να επιλεγεί γι’ αυτή τη θέση».

Keywords
Τυχαία Θέματα