Δ. Παύλου Μελά: Επιτυχημένη η εκδήλωση για το πρόγραμμα "Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή"

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 η συνάντηση ενημέρωσης για τη λειτουργία του προγράμματος «Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή» στις σχολικές μονάδες του δήμου Παύλου Μελά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του ΔήμουΠαύλου Μελά, στο Κέντρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ και ο εισηγητής Σάκης Λαζαρίδης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας παρουσίασε τη λειτουργία του προγράμματος ''Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Παύλου Μελά''

στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου ''Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία-Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά'', όπου θα παραχωρηθούν σε κάθε σχολείο 3 διαφορετικού χρώματος κάδοι 360 λίτρων και θα συλλέγονται χωριστά το χαρτί, το αλουμίνιο και το πλαστικό (pet).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών μέσα από τα σχολεία θα γίνεται από την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Παύλου Μελά και τα έσοδα που θα προκύπτουν από την πώληση τους θα επιστρέφονται αναλογικά στα σχολεία για την κάλυψη μορφωτικών και άλλων αναγκών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται βάσει του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων προωθώντας την Κυκλική Οικονομία και απώτερος σκοπός του είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών στην Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και σε δεύτερο στάδιο η υλοποίηση του προγράμματος στις γειτονιές του Δήμου παράλληλα με τη λειτουργία Πράσινων Σημείων.

Ενημέρωση έγινε και από το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Τοπικού Δικτύου Δρ. Ζήση Αγγελίδη-Σχολικό Σύμβουλο Δ.Ε, ΠΕ04, ο οποίος αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική αξία του προγράμματος και στη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Δήμο Παύλου Μελά για την ενίσχυση της Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών και των πολιτών με βιωματική προσέγγιση.

Ακολούθως την εκδήλωση χαιρέτησαν και επικρότησαν ως συνεργαζόμενοι φορείς οι υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δ.Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μιχελάκη και Βίκυ Ιππέκη, καθώς και η εκπρόσωπος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού και Βερτίσκου Χρυσούλα Αθανασίου. Παρών στην εκδήλωση και ο Αναπληρωτής πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Αργύρης Μπούρας, ο οποίος συνεχάρη το Δήμο Παύλου Μελά για την εξαιρετική προσπάθεια που συμβαδίζει με το νέο νομοσχέδιο για την Ανακύκλωση και δεσμεύτηκε ότι ο ΕΟΑΝ θα στηρίξει το πρωτοπόρο εγχείρημα. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους Διευθυντές των σχολείων και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος. Αποφασίστηκε από κοινού να οριστεί υπεύθυνος του προγράμματος σε κάθε σχολείο και η λειτουργία του να ξεκινήσει στα τέλη του Οκτωβρίου για να γίνει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση. Το πρόγραμμα υλοποιείται βάσει ειδικής σύμβασης του Δήμου Παύλου Μελά με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, όπου παραχωρήθηκαν οι ειδικοί διαφορετικού χρώματος κάδοι και παράλληλα τη σχολική χρονιά 2016-2017 μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και εκπαιδεύτηκαν 7500 μαθητές και 152 εκπαιδευτικοί σε θέματα Ανακύκλωσης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αθάνατος Δημήτριος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Άκης Αράπογλου που τόνισε πόσο σημαντικό είναι μέσα από τις δράσεις του σχολείου να ετοιμάζονται οι αυριανοί ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά ενεργοί πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα