Τραμπ: H Ελλάδα θα επιστρέψει - Τσίπρας: Είναι σημαντική στιγμή για την στρατηγική μας συνεργασία

Στο Οβάλ γραφείο κατέφθασε στις 19:00 ώρα Ελλάδος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

"Είναι τιμή μου να υποδέχομαι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η Ελλάδα κάνει υπέροχη δουλειά

για να επιστρέψει και θα επιστρέψει", είπε ξεκινώντας ο Αμερικανός Πρόεδρος, αναφερόμενος στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

"Τα πάμε υπέροχα με την Ελλάδα. Έχουμε μακροχρόνιες σχέσεις με την Ελλάδα. Είμαστε φίλοι και σύμμαχοι" κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε:

"Σας ευχαριστώ κύριε πρόεδρε για την πρόσκληση. Θα έχουμε μια πολύ καρποφόρα συνάντηση. Είναι σημαντική στιγμή για την στρατηγική μας συνεργασία. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και πάντα ήταν αξιότιμος εταίρος.

Μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Αξίες ελευθερίας και Δημοκρατίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ" τόνισε ο πρωθυπουργός:

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Στην ατζέντα βρίσκονται της συνάντησης βρίσκονται τα ζητήματα της οικονομίας, της ασφάλειας και της ενέργειας, οι περιφερειακές εξελίξεις, αλλά και τα εθνικά θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα